Heineken sustine cu 400.000 de lei cele patru comunitati in care activeaza

Heineken a stabilit cele opt proiecte care se vor finanta in acest an in cadrul Programului de responsabilitate sociala „Heineken pentru Comunitati”. Proiectele se vor derula in orasele Constanta, Craiova, Miercurea Ciuc si Targu Mures, in parteneriat cu Asociatia CSR Nest. Fiecare proiect se va finanta cu cate 50.000 de lei.  La nivelul celor patru orase, in cadrul programului “Heineken pentru Comunitati” s-au inscris 55 de proiecte din partea unor institutii publice si 49 de proiecte din partea organizatiilor nonguvernamentale.  Programul este dedicat sustinerii si dezvoltarii comunitatii locale din orasele in care Heineken isi desfasoara activitatea prin intermediul fabricilor sale.

Heineken pentru Comunitati se inscrie in Agenda de Sustenabilitate “Brewing a Better Future” care este un program global initiat in 2010, pentru o perioada de 10 ani. Acesta acopera toate ariile de activitate ale companiei Heineken si o ajuta sa isi atinga obiectivul de a-si desfasura activitatea in Romania in mod eficient si responsabil.  Una dintre ariile importante ale Agendei de Sustenabilitate “Brewing a Better Future” este sustinerea comunitatilor locale in care Heineken isi desfasoara activitatea, prin investitia in programe relevante pentru acestea”, spun reprezentantii companiei.

Evaluarea proiectelor inscrise in programul “Heineken pentru Comunitati” a fost realizata de un juriu independent, care a  desemnat castigatoare o institutie publica si 7 organizatii nonguvernamentale din:

  • Targu Mures:  Asociatia Sanatate si Speranta  cu proiectul – „Minte sanatoasa in corp sanatos!”  si Fundatia Comunitara Mures cu proiectul – „MuresOnBike – Parcari pentru biciclete”;
  • Craiova:  Asociatia Vasiliada  cu proiectul – „Tineri pentru Comunitate” si Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale  cu proiectul – „Bursa Comunitara de Afaceri Sociale Heineken”;
  • Constanta: Crucea Rosie Romana – Filiala Constanta  cu proiectul – „Parteneriat in sprijinul comunitatii” si ADAPTO – Asociatia pentru Promovarea Egalitatii intre Tineri  cu proiectul – „O harta accesibilizata a orasului Constanta”;
  • Miercurea-Ciuc: Asociatia Transilvania Vie cu proiectul – „Ciucul virtual – promovarea potentialului turistic si imbunatatirea imaginii orasului cu ajutorul celor mai moderne mijloace multimedia: tehnologia tururilor panoramice la 360 de grade” si Serviciul de Ambulanta judetean Harghita , cu proiectul – „Primul ajutor in cazuri de urgenta” .

Implementarea proiectelor are loc in intervalul iulie – decembrie 2012. Pentru a asigura impartialitatea si transparenta procesului de evaluare a proiectelor propuse, castigatorii au fost desemnati de catre o comisie independenta de finantatorul programului, format din evaluatori cu experienta de peste cinci ani in evaluarea de proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.