Help Autism Connect – proiect ce vizeaza implicarea comunitatii in sprijinul copiilor cu TSA

Help AUTISMAsociatia Help Autism, in parteneriat cu Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata, a lansat proiectul „Help Autism Connect – implicarea comunitatii in sprijinul copiilor cu TSA”. Proiectul isi propune ca in cele 8 luni de implementare sa aplice modelul si bunele practici nascute din experienta vasta a celor doua asociatii partenere la o scara cat mai larga pentru a veni in sprijinul copiilor cu TSA si al familiilor acestora. Astfel proiectul are ca obiective: cresterea numarului de beneficiari ai Asociatiei Help Autism cu 50 de membri noi, care vor fi implicati activ in luarea deciziilor la nivel de organizatie pe o perioada de 7 luni; atragerea a 50 de noi voluntari care alaturi de cei 350 de voluntari pe care asociatia Help Autism se bazeaza deja, vor fi implicati in activitati de strangere de fonduri, terapie si administrativ. Totodata, iHelpAutism-Titann cadrul proiectului se va realiza un portal on-line, ca instrument de informare si inter-conectare a familiilor copiilor cu TSA cu specialistii din domeniu, cu furnizorii de servicii sociale, educationale si medicale. Aceasta platforma va creste gradul de informare al familiilor aflate in dificultate si va crea o comunitate virtuala in sprijinul copiilor cu TSA.

Help Autism ConectProiectul portalului on line s-a nascut in urma unor consultari in 3 focus-grupuri cu voluntarii organizatiilor, cadre didactice, parinti si specialisti, din care au rezultat o serie de nevoi in domeniul serviciilor sociale de recuperare si incluziune sociala. Identificarea acestor nevoi ne-a determinat sa propunem crearea acestui portal, care se doreste a fi un instrument de sprijin pentru intreaga comunitate, atat la nivel informational cat si de indrumare si consultanta. Prin aceasta platforma vor fi adusi in contact parintii copiilor cu TSA pe de o parte, ONG-urilsi specialistii din domeniu pe cealalta parte. Se va crea un liant intre cele 2 organisme, intr-un scop comun –facilitarea accesului la servicii specializate astfel incat terapia de recuperare a copilului cu TSA sa se demareze in timp util”, a declarat Mariana Hanganu, Manager de Proiect.

In Romania, conform Ministerului Sanatatii, in 2013 au fost inregistrati 4.145 de copii diagnosticati cu tulburare pervaziva de dezvoltare (TSA, Autism infantil, Sindrom Asperger, Sindrom Rett, boala dezintegrativa). Anual in Bucuresti, peste 4000 de familii se adreseaza specialistilor pentru diagnosticul copilului lor. Pentru cresterea sanselor de recuperare a unui copil cu autism, interventia terapeutica trebuie sa fie zilnica si in regim sustinut, iar principiile trebuie insusite si aplicate si acasa, de catre familie. Lipsa stimularii prin terapie a copilului cu TSA il poate transforma intr-un adult neintegrat si de cele mai multe ori, institutionalizat.

Proiectul „Help Autism Connect – implicarea comunitatii in sprijinul copiilor cu TSA” este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, cu o durata de 8 luni. Proiectul are o valoare eligibila totala de 40.509 euro, din care 34.897 euro valoare eligibila a finantarii nerambursabile acordata din Fondul ONG si 5.612 euro contributia eligibila a beneficiarului si va fi implementat in Bucuresti, in perioada 15 iunie 2015 – 14 februarie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.