Help Net isi pregateste farmacistii in acordarea primului ajutor

Help netHelp Net continua parteneriatul strategic cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania prin organizarea de cursuri de prim ajutor in situatii de urgenta atat la sediul central din Bucuresti, cat si in 12 farmacii Help Net la nivel national. Parteneriatul are ca scop principal informarea si pregatirea personalului Help Net in acordarea de prim ajutor in caz de nevoie. Totodata, acest proiect faciliteaza accesul la informatie prin sfaturile specialistilor Help Net.

Prin continuarea acestui parteneriat ne dorim sa aratam pacientilor nostri ca printr-o informare si pregatire corespunzatoare pot fi diminuate atat consecintele, cat si numarul victimelor in caz de accidente sau situatii neplacute. Parteneriatul cu Crucea Rosie reprezinta o dovada de grija pentru pacienti, o dorinta de a le oferi sprijin, dar si de a ne imbunatati in permanenta serviciile oferite”, a declarat Isabelle Iacob, Director General Help Net.

Proiectul este un proces continuu, el derulandu-se si in acest an pentru ca un numar cat mai mare de Farmacii Help Net sa aiba personal pregatit sa acorde primul ajutor in cazul situatiilor de urgenta. In plus, in perioada urmatoare, Help Net va dota o parte din farmacii cu defibrilatoare.

De asemenea, pentru a sustine initiativele Crucii Rosii, in peste 60 de farmacii Help Net din tara se afla instalate urne de donatii pentru strangerea de fonduri. Acestea vor fi folosite pentru a sprijini comunitatile prin intermediul Crucii Rosii, singura organizatie umanitara din tara care are atributii ca auxiliara a autoritatilor publice in domeniul prevenirii si interventiei in caz de urgenta.

Parteneriatul dintre Help Net si Crucea Rosie urmareste dezvoltarea unei culturi a pregatirii in oferirea primului ajutor in caz de urgenta, a prevenirii si reducerii riscurilor si victimelor, precum si educarea pentru interventie si acordarea primului ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.