Help Net si Farmexim sustin un proiect educational in beneficiul a 115 copii

Fundatia Help Net si Farmexim au dat startul unui proiect educational ce are ca beneficiari copiii din centrul de zi al Asociatiei Sf. Stelian si cei din centrul de zi al Fundatiei Sf. Dimitrie din Bucuresti. Proiectul, ce se desfasoara incepand din luna octombrie, isi propune sustinerea celor 115 copii proveniti din familii fara posibilitati materiale, prin crearea unei oportunitati educationale esentiale dezvoltarii normale a acestora, de care altfel nu ar fi putut beneficia. In plus, acest proiect asigura si masa calda de pranz pentru 80 dintre copii, si anume cei aflati in grija centrului de zi al Asociatiei Sf.Stelian.

“Mediul extrem de sarac din care provin acesti copii nu le poate oferi, din pacate, o educatie corespunzatoare. Proiectul doreste sa se constituie intr-o sansa reala de dezvoltare pentru acesti copii, pregatindu-i pentru viata de adult”, spun initiatorii acestui program.

Prin desfasurarea acestui proiect se urmareste prevenirea abandonului scolar si cresterea performantelor scolare ale copiilor din cele doua centre de zi, dezvoltarea normala a personalitatii, obtinerea autonomiei personale si sociale, precum si dezvoltarea abilitatilor de comunicare si relationare in diverse medii sociale.

Programele derulate de cele doua organizatii beneficiare ale proiectului au adus de-a lungul timpului  contributii semnificative la imbunatatirea conditiilor de viata ale persoanelor vizate.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.