HelpAutism a deschis centrul de diagnoza precoce si interventie timpurie in autism

Asociatia HelpAutism, cu sprijinul Enel Cuore Onlus, a inaugurat primul Centru de diagnoza precoce si interventie timpurie in autism din Romania. Renovat si utilat complet datorita donatiei de 50.000 de euro din partea Enel Cuore, centrul are ca obiectiv cresterea gradului de recuperare a copiilor diagnosticati cu autism si sporirea sanselor acestora pentru integrare sociala. In acest centru 25 de copii cu tulburare de spectru autist vor beneficia zilnic, in mod gratuit, de interventie timpurie. Mai mult, un numar nelimitat de copii cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 ani vor beneficia de diagnoza precoce prin aplicare testelor internationale in autism ADOS si ADI-R, evaluare psihologica complexa insotita de plan de interventie individualizat, precum si servicii gratuite de consiliere psihologica adresate membrilor familiei.

“Avem obligatia de a proteja si ajuta copiii, deoarece ei reprezinta viitorul societatii in care traim. Educatia si sprijinul social pentru dezvoltarea copiilor sunt doi dintre principalii piloni ai unei societati sanatoase. Am primit cu entuziasm initiativa Asociatiei HelpAutism, intrucat poate face diferenta pentru copiii cu astfel de nevoi, acoperind o arie a ajutorului social ce intampina neajunsuri”, a declarat Radu Cosarca, director Relatii Externe Enel Romania, in numele Enel Cuore.

Centrul HelpAutism isi desfasoara activitatea in Bucuresti, pe strada Delea Noua nr. 36, sub sloganul „Ajuta-i sa-si gaseasca propria lumina, Ajuta-i sa poata spune Te iubesc!”.

Centrul ofera pe langa terapie individuala programe de recuperarea variate precum kinetoterapie, terapie de grup, activitati de terapie prin arta si lucru manual, in timp ce parintii copiilor cu autism vor beneficia de consiliere gratuita. in plus, vor fi organizate cursuri de pregatire si instruire pentru cadrele didactice (din gradinite si scoli). Un numar tot mai mare de familii ce intampina aceasta provocare vor putea beneficia, gratuit, de servicii specializate.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.