Henkel a publicat Raportul de Sustenabilitate pe anul 2013

henkelHenkel a lansat Raportul de Sustenabilitate pe anul 2013 in care sunt detaliate cele mai importante realizari ale companiei din ultimul an, in domeniul protectiei mediului si al progreselor sociale. Raportul prezinta inovatiile sustenabile ale companiei in acord cu obiectivul de a obtine mai mult cu mai putin (“achieving more with less”) si cresterea eficientei resurselor cu factor 3 pana in anul 2030. Pentru realizarea acestui obiectiv ambitios, Henkel continua sa se focuseze pe crearea de solutii sustenabile, ca de exemplu produse inovatoare, proiecte realizate impreuna cu parteneri din diverse comunitati, industrii, si asociatii, precum si nenumarate initiative sustenabile ce ii implica pe cei 47.000 angajati ai companiei. Performantele inregistrate in 201Henkel_Sustainability_Report3 din perspectiva “sustainability scorecard” demonstreaza eforturile continue ale companiei Henkel pentru imbunatatirea eficientei si sigurantei. In ultimii 11 ani, de exemplu, compania a inregistrat scaderi ale consumului de apa si energie cu 51% si respectiv 44% si reducerea deseurilor cu 47% per tona de productie. In aceeasi perioada de timp, numarul accidentelor de munca a scazut cu 90%.

Kathrin Menges_Executive Vice President Human Resources si Presedintele Henkel Sustainability CouncilExemplele prezentate in Raportul de Sustenabilitate 2013 demonstreaza faptul ca suntem pe drumul cel bun catre atingerea obiectivelor fixate in urma cu doi ani. Interesul aratat de angajatii nostri in domeniul sustenabilitatii reprezinta un factor de succes pentru compania Henkel. Din acest motiv integram subiectul sustenabilitate in programele interne de training”, a declarat Kathrin Menges, Executive Vice President Human Resources si Presedinte Henkel Sustainability Council.

Aceste programe includ siguranta la locul de munca dar si programe avansate derulate pe pietele emergente pentru management trainees. Programul “Ambasadorii Sustenabilitatii” a fost una dintre cele mai importante initiative globale din 2013. Prin acest program, angajatii Henkel dobandesc cunostinte complexe din domeniul sustenabilitatii, pe care le transmit mai apoi colegilor, furnizorilor, clientilor, consumatorilor, dar si copiilor/ elevilor. De la debutul programului in 2012, Henkel a pregatit circa 1.500 de ambasadori ai sustenabilitatii, care au implementat programul in 25 de tari, implicand peste 15.000 elevi.

Un alt domeniu de interes in anul 2013 a fost management-ul inovatiilor sustenabile. Inovatiile de produs joaca un rol-cheie in imbunatatirea calitatii vietii si ele trebuie sa nu mai fie dependente de consumul de resurse. Inovatiile sustenabile trebuie sa satisfaca in egala masura criterii precum calitate, compatibilitate cu mediul si responsabilitate sociala, prin reducerea cantitatii de materii prime folosite in procesul de productie, sau prin reducerea cantitatii de energie implicate in faza de consum. Henkel abordeaza aceste probleme impreuna cu partenerii sai de-a lungul intregului lant valoric. De multe ori colaborarea imbraca forma unor acorduri de cooperare cu furnizori, sau proiecte derulate impreuna cu clienti si retaileri.

Henkel Sustainability Report 2013 En

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.