Henkel – lider de categorie in clasamentul Dow Jones Sustainability Index 2013

Pentru al saptelea an consecutiv, Henkel a fost declarata lider de categorie in clasamentele Dow Jones Sustainability Index (DJSI World) 2013 si Dow Jones Sustainability Index Europe (DJSI Europe) 2013. Henkel s-a clasat, din nou, pe primul loc in categoria Produse pentru Intretinerea Casei si Ingrijire Personala si continua sa fie singura companie din sectorul sau inclusa atat in clasamentul global – DJSI World, cat si in cel european – DJSI Europe. Cele doua clasamente includ companii care isi deruleaza activitatea respectand principiile dezvoltarii durabile.

“Provocarile cu care ne confruntam cu totii la nivel global cer fiecaruia dintre noi sa reevaluam modul in care traim, consumam si ne desfasuram activitatea. Prin urmare, scopul nostru este sa obtinem mai mult cu mai putin”, a declarat Kathrin Menges, Executive Vice President Human Resources si Presedintele Henkel Sustainability Council.

Clasamentul se bazeaza pe o analiza minutioasa a performantei economice, de mediu si sociale, urmarind aspecte precum guvernarea corporativa, managementul riscului, branding-ul, eficienta in utilizarea resurselor, standardele pentru lantul de distributie si practicile de munca. Doar 10% dintre cele mai mari 2.500 de companii la nivel mondial se califica pentru selectia DJSI World, si numai 20% dintre cele 600 cele mai mari corporatii obtin un loc in clasamentul DJSI Europe.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.