Henkel raporteaza progrese semnificative in ceea ce priveste sustenabilitatea companiei

Henkel_Raport 2014Henkel a raportat progrese semnificative in ceea ce priveste protectia mediului si implicarea sociala, conform Raportului de Sustenabilitate pe anul 2014 al companiei. In cifre, sustenabilitatea companiei arata astfel: 20% eficienta energetica, 19% apa reziduala, 18% deseuri (22% excluzand constructiile si deseurile din demolari) si  25% siguranta si securitate. Compania intentioneaza sa isi imbunatateasca performanta si in 2015 si lucreaza intens la stabilirea obiectivelor intermediare pentru anul 2020. Trei principii strategice reprezinta pilonii de baza pentru implementarea strategiei de sustenabilitate: produse, parteneri si angajati. Strategia prezentata in 2012 are ca obiectiv pe termen lung realizarea a mai mult cu mai putin si cresterea eficientei resurselor cu un Henkel_Raport Sustenabilitate 2014factor 3 pana in anul 2030. Henkel a vrut sa iti imbunatateasca raportul dintre valoarea pe care o creaza si amprenta sa asupra mediului cu 30% pe durata a cinci ani, 2011 – 2015.

Kathrin Menges, Executive Vice President Human Resources si Presedinta Henkel Sustainability Council“Strategia de sustenabilitate Henkel s-a dovedit a fi foarte eficienta, permitandu-ne sa atingem patru din cele cinci obiective intermediare, cu un an mai devreme. Angajatii nostri joaca un rol-cheie in realizarea acestei performante si vom continua sa ne bazam pe angajamentul si expertiza lor pentru progresul viitor”, a declarat Kathrin Menges, Executive Vice President Human Resources si Presedinta Henkel Sustainability Council.

Unul din programele cele mai importante in anul 2014 a fost “Ambasadorii Sustenabilitatii Henkel”. Acest program ofera angajatilor o viziune clara asupra Henkel_Raport Sustenabilitate_ 2014strategiei de sustenabilitate si le permite acestora sa se implice in transmiterea mesajelor sustenabile catre colegi, furnizori, parteneri, consumatori, elevi si copii din intreaga lume. De la lansarea programului in iulie 2012, peste 3.800 angajati Henkel din 70 tari au devenit ambasadori ai sustenabilitatii si au avut contact direct cu 36.000 elevi din 37 tari.
Peformantele Henkel din domeniul sustenabilitatii au fost recunoscute din nou in 2014 prin ocuparea unor pozitii fruntase in topuri si clasamente relevante la nivel global. Henkel a fost listata, din nou, in Dow Jones Sustainability Indices. Henkel este o prezenta constanta in Dow Jones Sustainability Indices de la lansarea acestui clasament in 1999, fiind desemnata de 8 ori lider al domeniului de activitate. Compania a fost, de asemenea, inclusa in FTSE4Good ethical index pentru al 14-lea an consecutiv.

 

Henkel Sustainability ReportEN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.