Hewlett-Packard a inaugurat primul Centru Educational si de Cercetare la Politehnica

Hewlett-Packard (HP) Romania a deschis Centrul Educational si de Cercetare in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti. Centrul este dotat cu echipamente hardware, echipament de retelistica (inclusiv access points pentru retele wireless), computere pentru studenti si profesori. Programele educationale oferite de HP vor fi preluate de profesorii din cadrul Univeristatii Politehnica si vor fi incluse in curricula institutiei sub forma de cursuri obligatorii si optionale, precum si de laboratoare. De asemenea, programele vor putea fi folosite si pentru pregatirea profesionala a cadrelor didactice in vederea obtinerii unei certificari. Centrul va avea statut pan-universitar, la programele desfasurate aici avand acces studenti de la toate facultatile din cadrul Universitatii. De asemenea, acesta este primul centru de acest tip din Romania care va implementa programul de certificare HP ATA (Accredited Technical Associate).

“HP ATA este cel mai nou program de certificare al Hewlett-Packard, dezvoltat in parteneriat cu compania Certiport si dedicat exclusiv mediului academic, astfel incat sa permita studentilor sa-si planifice si sa-si dezvolte o cariera solida in industria IT. Programul le ofera studentilor un numar semnificativ de cunostinte in domeniu, de care vor avea nevoie pentru a identifica si obtine cele mai bune locuri de munca. Ca semn al importantei pe care industria IT romaneasca o are in politica globala de dezvoltare a companiei, HP ofera acest program Universitatii Politehnica in cadrul programului sau dedicat pietelor cu potential de crestere”, a declarat Radu Enache, Director General al Hewlett-Packard Romania.

Scopul principal al centrului inaugurat de compania HP este contributia activa la dezvoltarea capacitatii Universitatii Politehnica de a pregati specialisti IT cu inalta calificare, dar si la imbunatatirea nivelului de cunostinte al studentilor, prin intermediul unor programe educationale moderne, bazate pe tehnologia si solutiile HP.

Programul HP Institute va fi disponibil studentilor incepand cu anul academic 2013-2014. Centrul din Bucuresti este unul din cele peste 30 de centre HP deschise de companie in tari din Europa Centrala si de Est, precum si in Orientul Mijlociu. Proiectul este implementat cu ajutorul diviziei dedicate tarilor cu potential de crestere si al managementului regional al companiei HP.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.