HHC: 800 de oameni au participat la Hope Concert

Irina Iordachescu Ateneul Roman a gazduit, recent, cea de-a patra editie a Hope Concert, evenimentul cultural si caritabil organizat de Fundatia Hope and Homes for Children. La aceasta editie au participat peste 800 de invitati care au ales sa isi arate astfel sprijinul pentru cei mai vulnerabili copii din Romania. La eveniment au participat unii dintre cei mai importanti artisti romani, care au emotionat publicul cu interpretarile lor remarcabile, dar si cu noutatea sonora a pieselor din program, fiecare lucrare fiind prezentata intr-o orchestratie inedita. Au urcat pe scena violonistul Alexandru Tomescu, ambasador al Hope and HomesVioloncellissimo for Children Romania, cu a sa vioara Stradivarius, soprana Irina Iordachescu, violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licaret, actorul Marius Manole si solistii Dan Bittman, Paula Seling si Feli, precum si tinerii si talentatii membri ai Ansamblului Violoncellissimo.

Dacian Ciolos_Hope Concert 2016_Foto Mihnea CiuleiSunt convins ca problema copiilor institutionalizati e un test pe care ni-l da Dumnezeu ca sa gasim noi, pe langa iubirea pe care o avem pentru cei apropiati, si iubirea de a ne lua copii acasa. Sper sa gasim solutia ca, alaturi de stat, sa poata beneficia de resurse si organizatiile non-guvernamentale care au demonstrat in ultimii ani ca stiu sa actioneze eficient si ca, pe langa bani si legi, gasesc iubirea cu care sa incadreze si sa ingrijeasca acesti copii. Felicitari, Hope and Homes for Children, felicitari tuturor celor care au initiat aceasta actiune. Inchei cu speranta ca noi toti vom gasi in noi iubirea cu care sa fim in masura sa venim cu solutii”, a declarat prim-ministrul Dacian Ciolos.

Sala Ateneului Andrei Licareta rasunat de acordurile muzicii lui Sostakovici, Kreisler, Saint – Saens, Puccini sau Mozart, dar si de celebre piese pop, ”Dincolo de nori”, ”Creioane colorate” si ”Danseaza cu mine”. La succesul programului au contribuit si compozitorii Dan Dediu si Catalin Cretu, care au reorchestrat piesele muzicale intr-o maniera inedita, adaptata pentru orchestra de violoncele.

In 2016 ne sarbatorim majoratul. In 1998 am inceput primul proiect de inchidere a unei institutii. Era un leagan cu vreo 90 de bebelusi, in Cavnic, Maramures. Toti acei nou-nascuti au ajuns in familii sau in medii bazate pe familie. Acum sunt tineri adulti. Dupa 18 ani petrecuti in proiecte directe, vedem roadele muncii noastre. Mai avem de lucru: 160 de institutii de inchis, cu aproape 8.000 de copii in ele intr-un stat care trebuie sa investeasca in cele mai vulnerabile dintre familii, sa le tina unite, o Romanie in care dreptul la familie, la sanatate, la educatie, sa fie sfinte pentru toti copiii. Acum, organizatia din Romania e Centrul Regional pentru Europa Centrala si de Sud al Hope and Homes for Children si facem in multe alte tari ceea ce am facut aici. Cu viziunea aceasta, cu convingerea ca se poate, oferim asistenta tehnica programelor noastre din Republica Moldova, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Ungaria, Grecia sau Turcia si sustinem dezvoltarea programelor de reforma in tari din Africa si America de Sud, pe langa alte tari din Europa de Sud-Est”, a declarat Stefan Darabus, director regional pentru Europa Centrala si de Sud al Hope and Homes for Children.

Spectacolul a fost prezentant de Amalia Enache, jurnalist PRO TV si ambasador Hope and Homes for Children Romania, alaturi de Dragos Bucurenci, purtatorul de cuvant al organizatiei. Numerosi ambasadori, oameni de afaceri si personalitati au participat la concert, aratandu-si astfel sprijinul fata de cei mai vulnerabili copii din Romania. Printre invitati s-au aflat Malvina Cservenschi si Dorian Boguta, Ada Condeescu, Andreea Raducan, Corina Ungureanu, Adina Buzatu, Corina Caragea si Simona Pope de la PRO TV, Vladimir Draghia si Grigore Lese.

In cadrul evenimentului, Hope and Homes for Children a oferit companiei Kaufland Romania premiul “Investitorul Social al Anului” pentru investitii strategice demarate in 2014 si PRO TV  distinctia “Partenerul Media al Anului”. Printesa Marina Sturdza, presedinte onorific al Hope and Homes for Children, a primit o distinctie pentru intreaga activitate desfasurata in sprijinul fundatiei, recunoscandu-i-se astfel dedicarea si generozitatea cu care a sprijinit constant cauza celor mai vulnerabili copii ai Romaniei, in ultimele doua decenii.

Soarta acestor copii institutionalizati trebuie sa ne preocupe in continuare deoarece, daca nu ii orientam pe o directie buna pentru viitor, vom deveni o tara necompetitiva in Europa si in lume. Vom reusi daca ne concentram pe prevenirea abandonului, asigurarea unei educatii si pregatirea pentru o existenta independenta si responsabia a celor care la 18 ani ies din sistemul de asistenta sociala”, a spus printesa Marina Sturdza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.