H&M a oferit 425.000 euro pentru a ajuta copiii vulnerabili

Educatie_pentru_copiii_vulnerabili_2H&M, prin fundatia H&M Conscious, a oferit 425.000 euro pentru sustinerea proiectului Educatie pentru copiii din grupurile vulnerabile, derulat de organizatia Salvati Copiii Romania. Proiectul se va derula pe parcursul a doi ani, incepand din decembrie 2014 si vizeaza integrarea in sistemul de invatamant a unui numar de 600 de copii vulnerabili (cu varste cuprinse intre 4 si 11 ani), provenind din 5 scoli. In Romania, un numar tot mai mare de copii si adolescenti intampina dificultati in ceea ce priveste accesul la educatie. Principala cauza care ii impiedica sa mearga la scoala este saracia si nivelul scazut de alfabetizare al familiilor din care provin. In 2013, aproximativ 17.3% dintre copiii scolarizati au renuntat la scoala, potrivit Eurostat, ceea ce face ca Romania sa se numere printre primele patru tari din Europa cu o rata mare a abandonului scolar.

Educatie_pentru_copiii_vulnerabili_1

mariaBystedtAcest proiect este important pentru noi prin prisma schimbarilor pozitive directe pe care le genereaza atat pentru copii, cat si pentru familiile acestora. Insa este important si din perspectiva impactului pe termen lung pe care acesta il are, obiectivul sau fiind acela de a imbunatati accesul la educatie pentru un numar cat mai mare de copii din Romania. Proiectul va imbunatati accesul copiilor provenind din categorii sociale vulnerabile la educatie atat in sistemul prescolar cat si invatamantul primar. Dar va avea, in acelasi timp, un rol major in instruirea profesorilor, asistentilor sociali si psihologilor in a-i face sa inteleaga mai bine, cum pot fiecare dintre ei sprijini integrarea copiilor in sistemul de invatamant”, a declarat Maria Bystedt, Acting Global Manager, Fundatia H&M Conscious.

Proiectul cuprinde activitati precum: gradinite de vara si programe after-school care vor contribui la pregatirea copiilor pentru scoala, in randul prescolarilor, si va reduce riscul de abandon scolar si repetenta in randul scolarilor din clasele primare. Activitatile destinate copiilor vor fi efectuate in cadrul Centrelor Educationale dezvoltate de Salvati Copiii in parteneriat cu scolile publice, in urmatoarele zone: Bucuresti, Caras-Severin (Resita), Dolj (Craiova), Mures (Targu Mures) si Timis (Timisoara).
De asemenea, si parintii din zonele vizate vor beneficia de consiliere in ceea ce priveste importanta educatiei copiilor. Mai mult, profesorii, educatorii precum si asistentii sociali sau psihologii vor fi instruiti cu privire la modul in care pot sprijini integrarea, retentia si participarea copiilor proveniti din grupurile sociale vulnerabile la educatie.

Pe langa aceasta, Salvati Copiii va realiza o serie de recomandari pentru autoritatile locale care pot conduce pe viitor la servicii sociale si programe de integrare in sistemul de invatamant mai eficiente.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.