Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Holcim ajută 200 de elevi de liceu să-și aleagă cariera, prin proiectul „Exploratori de viitor”

HOLCIM -Exploratori-de-Viitor

Grupul Holcim România, împreună cu Fundația Leaders, au dat startul proiectului educațional „Exploratori de viitor”, destinat antrenării competențelor de leadership și îndrumării a 200 de elevi de liceu, din cinci județe ale țării, în alegerea unei cariere.

Aflat la a doua ediție, anul acesta proiectul își dublează numărul de beneficiari direcți. Alături de localitățile Aleșd, Oradea și Câmpulung Muscel, vizate în 2021, acum proiectul se extinde și în municipiul București și Buzău.

 „Exploratori de viitor” se desfășoară în două etape, în perioada aprilie – decembrie 2022. În prima etapă, reprezentanți ai Fundației Leaders împreună cu specialiști din cadrul Holcim vor ajuta elevii de liceu să identifice posibile direcții de carieră, pornind de la aptitudinile și interesele lor. În acest sens, cursanții vor completa un chestionar de orientare vocațională, vor participa la două ateliere online de orientare în carieră și la un eveniment inspirațional, cu 10 invitați din partea Holcim.

Cea de-a doua etapă, ce are la bază programul deja cunoscut sub numele de „Leaders Explore”, implică ateliere de autocunoaștere și leadership personal și al echipei, organizate online și offline. Totodată, cu sprijinul voluntarilor Holcim, liceenii își vor dezvolta abilitățile gândind și implementând proiecte cu impact în comunitatea lor.

2020 - Alina Cristea - Manager Dezvoltare Durabila Holcim RomaniaExploratori de viitor este un proiect educațional adresat elevilor de liceu din Aleșd (Bihor), Oradea, Câmpulung, București și Buzău. Pe întreg parcursul programului, liceenii vor fi sprijiniți să își dezvolte abilitățile de leadership, să-și identifice punctele forte și implicit să-și găsească drumul în carieră. Nu în ultimul rând, ei vor avea posibilitatea de a dezvolta și implementa proiecte sustenabile, cu impact pozitiv la nivelul comunităților din care fac parte. Acest proiect vine ca o continuare firească a implicării noastre în dezvoltarea pe termen lung a tinerilor din comunitățile noastre”, a declarat Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România.

La final, absolvenții vor primi certificarea în leadership intitulată “Knowing Yourself”, care atestă dezvoltarea a nouă competențe cheie și vor avea acces la comunitatea de absolvenți Leaders, formată din peste 33.000 de tineri.

Programul debutează cu o amplă campanie de atragere a tinerilor în proiect, desfășurată în liceele din localitățile vizate. Participanții vor fi aleși în baza procesului de selecție format din două etape, completarea unui formular de înscriere online și un interviu individual.

Înscrierile se pot face până la data de 18 mai pentru liceenii din Aleșd (Bihor), Oradea și Câmpulung-Muscel și până pe 26 mai pentru liceenii din București și Buzău.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.