Holcim Awards ofera premii in valoare totala de 2 milioane de dolari

Astazi vor fi anuntate proiectele castigatoare ale competitiei Holcim Awards for Sustainable Construction 2011, faza regionala pe Europa.  Cele trei proiecte europene, selectate in cadrul ceremoniei care se desfasoara la Milano, vor merge mai departe, in faza globala a competitiei, ce va avea loc in 2012.

In acest an, la competitia “Premiile Holcim pentru Constructii Durabile” au fost inscrise peste 6.000 de proiecte din toata lumea, cu 20% mai multe fata de editia anterioara. Din Romania au fost inscrise 58 de proiecte, ceea ce claseaza tara noastra pe locul trei in Europa in ceea ce priveste numarul proiectelor inregistrate in competitie.

“Inscrierile pentru proiecte au provenit din 146 de tari, situatie ce demonstreaza faptul ca interesul pentru constructii durabile reprezinta o preocupare globala, implementata prin parteneriate multi-disciplinare si de catre numeroase echipe internationale”, spun reprezentantii companiei.

“Premiile Holcim pentru Constructii Durabile” este o competitie internationala care promoveaza proiecte, concepte si viziuni extraordinare de constructii durabile. Aflata la cea de-a treia editie, Holcim Awards ofera premii in bani in valoare totala de 2 milioane de dolari.

Juriul competitiei va selecta, in intervalul septembrie – noiembrie 2011, cate trei proiecte din cele 5 regiuni ale globului in care se desfasoara concursul (Europa, Asia, America Latina,  Africa, Orientul Mijlociu si America de Nord). Cele 15 proiecte vor intra in ultima faza a concursului, castigatorii urmand  sa fie anuntati in mai 2012.

Categoriile competitiei
“Main” – este categoria deschisa participantilor de orice varsta pentru proiecte mature, la un stadiu avansat de design si cu o mare probabilitate de executie. „Next Generation” – este categoria deschisa pentru proiecte si viziuni conceptuale, in stadii incipiente de design sau cu o mica probabilitate de executie.

Mai multe detalii despre aceasta competitie gasiti aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.