HOLCIM: Drum sigur – ABCdar rutier: Alti peste 900 de elevi au invatat regulile de circulatie

desen-drum-sigur_1200x675Cu sprijinul Holcim Romania, JA Romania a derulat a cincea editie a programului educational Drum sigur – ABCdar rutier, la care au participat 933 de elevi din 32 de scoli din mediul rural si urban.

Aceasta editie a debutat in octombrie 2019 prin activitati derulate la clasa de profesori, in colaborare cu 23 de voluntari Holcim si politisti rutieri din comunitate.

Ulterior, proiectul a continuat online, prin activitati de grup derulate de profesori prin intermediul platformelor de comunicare sau prin activitati individuale, elevii avand la dispozitie materiale tiparite si acces, cu minime dotari tehnice, la resurse video si quiz-uri.

Prin intermediul activitatilor din proiect, elevii au reusit sa isi cunoasca mai bine localitatea din punctul de vedere al riscurilor rutiere si au invatat ca trebuie sa respecte regulile de siguranta rutiera, atat ca pietoni, cat si ca pasageri in masina familiei. Continuturile se bazeaza pe exemple inspirate de specificul rutier din zonele rurale si urbane si incurajeaza invatarea practica prin exercitii de creativitate si argumentare.

2020 - Alina Cristea - Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania„Odata cu masurile de relaxare, copiii au revenit la locurile de joaca, in parcuri, implicit pe strada. Ii intalnim din nou pe trotinete, biciclete sau ca simpli pietoni. Reaparitia copiilor in spatiul rutier inseamna, pentru toti participantii la trafic, atentie sporita acestia reprezentand o categorie vulnerabila din punct de vedere al sigurantei rutiere. Chiar daca suntem obligati de pandemie sa ne reevaluam comportamentele sociale, cele legate de educatia rutiera trebuie sa ramana o prioritate, iar continuarea programului de educatie rutiera Drum Sigur – ABCdar rutier este necesara indiferent de modul de facilitare – direct sau online”, a declarant  Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila si Comunicare Holcim Romania

Programul are ca scop dezvoltarea abilitatilor pentru o viata sigura si a unui comportament rutier preventiv prin educatie la varste mici. In acest an, de program au beneficiat gratuit elevi din 20 de localitati situate de-a lungul unor drumuri nationale intens circulate: Campulung, Cetateni, Stoenesti, Stalpeni, Valea Mare-Pravat (jud. Arges), Alesd, Astileu, Butani, Oradea, Tetchea (jud. Bihor), Brasov (jud. Brasov), Cluj-Napoca, Copaceni, Turda (jud. Cluj), Tartasesti, Voinesti (jud. Dambovita), Chitila (jud. Ilfov), Horia, Roman (jud. Neamt) si Timisoara (jud. Timis).

De la editia pilot desfasurata in 2015-2016, peste 3.800 de elevi au beneficiat de educatie rutiera prin intermediul acestui program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.