HOLCIM: Prin DRUM SIGUR- ABCdar Rutier, 900 de elevi au invatat regulile de circulatie

Poza Drum sigur-ABCdar rutier_JAPeste 900 de elevi de scoala primara au participat in acest an la programul DRUM SIGUR – ABCdar Rutier, dezvoltat de Junior Achievement (JA) Romania cu sustinerea Holcim Romania.

Programul, ajuns la a patra editie, sustine dezvoltarea unui comportament rutier preventiv, prin activitati practice, exemple si exercitii aplicate specificului fiecarui tip de comunitate.

Elevii si-au insusit regulile si normele de conduita rutiera pentru deplasarea sigura pe drumurile publice sau ca pasageri. La finalul programului, 65% dintre elevii participanti au declarat ca in drumul lor catre scoala traverseaza cel putin o intersectie aglomerata, iar activitatile i-au ajutat sa fie mai atenti la trafic si sa circule corect ca pietoni.

Incepand cu 2015, programul ofera gratuit scolilor din 18 localitati  continuturi practice si materiale didactice dedicate educatiei pentru prevenirea riscului rutier si dezvoltarii unui comportament preventiv prin activitati practice, exemple si exercitii aplicate specificului fiecarui tip de comunitate.

Activitatile sunt sustinute de profesori pe parcursul unui an scolar, cu participarea voluntarilor Holcim Romania si a politistilor din cele 18 comunitati. La editia din acest an, s-au implicat in facilitarea activitatilor: 43 de profesori pentru invatamantul primar, 25 de politisti si 48 de consultanti Holcim Romania care au contribuit cu peste 480 de ore de voluntariat la pregatirea si desfasurarea activitatilor. 

In cadrul celor patru editii au fost implicati 2.875 de elevi si, anual, peste 70% dintre acestia au beneficiat de prima experienta complexa de educatie rutiera derulata secvential pe parcursul mai multor ore de curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.