Holcim Romania a lansat o noua editie a programului „Zilele Internationale ale Securitatii si Sanatatii in Munca 2017”, cu obiectivul de a continua ambitia companiei – Zero Accidente – si de a mentine progresul inregistrat in ultimul an de activitate pe aceasta arie. Obiectivul campaniei – care se desfasoara pe parcursul lunii mai – vizeaza eliminarea actiunilor nesigure la locul de munca. Aceasta cuprinde peste 200 de activitati implementate in 25 de locatii la nivel national atat pentru cei aproape 800 de angajati si pentru familiile acestora, cat si pentru sute de clienti, subcontractori, furnizori, membri ai comunitatilor si autoritati locale. Tema campaniei din acest an este „Stop actiunilor nesigure”.
Numeroase activitati de anvergura sunt programate sa aiba loc, cum ar fi simularile majore de incendiu care implica multiple echipe de pompieri, cursuri de educatie rutiera si conducere defensiva, cursuri tehnice privind standardele de siguranta, cursuri de prim ajutor, ateliere de nutritie, evenimente deschise pentru comunitate sau competitii sportive.
Sustinem ambitia noastra de Zero Accidente prin interventii complementare, cat mai variate, de la mentinerea conditiilor de lucru sigure, instruirea continua a angajatilor din toate operatiunile Holcim Romania, pana la comunicarea constanta si crearea de momente inspirationale. Pentru a pastra aceasta energie, timp de o luna, organizam un program dedicat securitatii si sanatatii in munca prin exercitii de evaluare a proceselor, training-uri, simulari, seminarii si activitati dedicate sanatatii si preventiei, cu implicarea si sustinerea tuturor colegilor, dar si a partenerilor nostri, a clientilor, a furnizorilor si autoritatilor locale”, a declarat Madalina Craciunescu, Director Organizatie si Resurse Umane Holcim Romania.
Misiunea asumata „Zero Accidente in munca” si aplicarea masurilor de prevenire a accidentelor au facut posibila marcarea, in luna aprilie 2017, a 365 de zile cu zero accidente in cadrul operatiunilor Holcim Romania.
Statisticile interne Holcim Romania arata efectul tuturor programelor, prin rezultate ce vizeaza siguranta rutiera. Prin implementarea sistemelor integrate de monitorizare GPS a flotei auto, compania a reusit sa obtina:
- Reducerea mediei depasirilor de viteza in trafic la doar 0,14% din totalul soferilor care transporta marfurile companiei, de la un nivel anterior de 0,40%;
- Implementarea unei politici de zero toleranta asupra soferilor care nu folosesc centura de siguranta pe intreaga perioada a transporturilor;
- Respingerea, pe intregul flux intrare – iesire din cadrul operatiunilor, a autovehiculelor supraincarcate ce transporta materiile prime sau marfurile companiei;
Pe de alta parte, pentru soferii autovehiculelor care respecta regulile impuse si care prezinta o imbunatatire semnificativa a comportamentelor auto a fost dezvoltat un program dedicat de recunoastere si recompensare, pentru a-i incuraja sa mentina constant acest progres.
Angajamentul fata de Securitate si Sanatate se afla la baza tuturor actiunilor noastre. Avem ambitia de a crea un mediu de lucru mai sigur si mai sanatos atat pentru angajatii Holcim Romania, cat si dincolo de cadrul operatiunilor noastre, in colaborare cu clientii si colaboratorii nostri.Totodata, demersurile noastre converg asupra sigurantei tuturor comunitatilor in care ne desfasuram activitatea prin incurajarea educatiei preventive si a adoptarii la nivel de industrie a unor practici sanatoase. Siguranta rutiera este o prioritate pentru noi si de aceea am luat masuri care sa limiteze drastic accidentele rutiere. Aceste actiuni reprezinta un efort intens, in continua desfasurare, care necesita angajamentul nostru deplin. Am inregistrat rezultate incurajatoare si vom continua sa ne concentram pe educarea si modelarea atitudinii oamenilor in sensul unui comportament preventiv si responsabil. Acesta este factorul cheie pentru a ne atinge ambitia de „Zero accidente” si pentru ca Romania sa construiasca mai bine”, a declarat Sofiane Benmaghnia, CEO Holcim Romania.
„Zilele Internationale ale Securitatii si Sanatatii in Munca” includ o importanta componenta sociala dedicata comunitatilor. Programul cuprinde o serie de activitati desfasurate cu implicarea autoritatilor si comunitatilor locale, precum activitati de educatie rutiera sau educatie sanitara pentru copii, competitii sportive si chiar donatii de aparatura pentru unitatile medicale din proximitatea operatiunilor.
De asemenea, gradul de participare al angajatilor Holcim Romania in cadrul campaniei se traduce in donatii catre cauze sociale. In urma primei editii a „Zilelor Internationale ale Securitatii si Sanatatii in Munca”, in 2016, implicarea angajatilor s-a concretizat in suma de 15.600 euro donata catre patru cauze sociale din Campulung, Alesd, Valea Plopului si Bucuresti. Si in acest an, punctele acumulate de angajati in cadrul campaniei vor fi echivalate in sume directionate pentru sustinerea unor cauze sociale locale.
Zilele Internationale ale Securitatii si Sanatatii in Munca fac parte dintr-o campanie derulata la nivel global, concomitent in cele 90 de tari in care Grupul LafargeHolcim este prezent.