Holcim Romania a investit 145.000 in laboratoare moderne de informatica pentru 3600 de elevi

Laborator Colegiul Național Dinicu GolescuHolcim Romania a investit 145.000 de euro in realizarea de laboratoare moderne de informatica pentru mai mult de 3.600 de elevi din cadrul a sapte unitati de invatamant din Campulung si Alesd. Investitia de 145.000 euro a presupus achizitionarea a aproximativ 200 de calculatoare de ultima generatie, impreuna cu mobilierul si echipamentele necesare, precum imprimante si proiectoare.

Astfel, Holcim Romania a incheiat, in intervalul 2017-2018, parteneriate cu sapte scoli si licee teoretice din zonele Campulung si Alesd. In cadrul fiecareia, un laborator de informatica a fost creat sau reamenajat si dotat cu echipamente performante, pentru a face fata cerintelor tehnice din prezent. Cele sapte scoli sunt: Scoala Gimnaziala Nanu Muscel, Campulung;  Scoala Gimnaziala Petre Tutea, Boteni; Colegiul National Dinicu Golescu, Campulung; Scoala Gimnaziala Oprea D Iorgulescu, Campulung; Scoala Gimnaziala Badeni, Comuna Stoenesti si Colegiul Tehnic Alexandru Roman, Alesd.

Alina Cristea_Maanger Dezvoltare Durabila_Holcim Romania„Educatia si digitalizarea sunt directii care ne preocupa si care fac parte din strategia noastra de dezvoltare durabila pe termen lung. Este o realitate faptul ca, indeosebi in mediul rural, nevoia institutiilor de invatamant de a avea echipamente performante s-a facut simtita in ultimii ani. Credem ca acestea necesita sprijin, dezvoltarea in domeniul informaticii devenind esentiala pentru tinerii din ziua de azi, pentru ca acestia sa poata face performata academica si ulterior sa raspunda cerintelor pe piata muncii. Iar Ziua Internationala a Educatiei de pe 5 octombrie este o ocazie buna pentru a readuce in discutie aceste nevoi”, a declarat Alina Cristea – Manager Dezvoltare Durabila al Holcim Romania.

In ciuda lipsei de echipamente, anual, elevii scolilor gimnaziale din Campulung si localitatile invecinate (Valea Mare Pravat, Stoenesti si Boteni) urca frecvent pe primele locuri la concursurile judetene si nationale de specialitate, precum: Concursul Judetean „Micul Informatician”, Concursul Judetean de Informatica Aplicata si Concursul National de Informatica „Marea Neagra Digitala”. Mai mult, in luna mai 2018, tabara de pregatire a lotului national de informatica a avut loc la Colegiul National Dinicu Golescu din Campulung, colegiu reprezentat in lot de catre doi elevi.

Modernizarea si dotarea laboratoarelor de informatica fac parte din demersul constant al Holcim Romania de sprijinire a comunitatilor in care activeaza, aceste proiecte fiind implementate in parteneriat cu scolile si colegiile din localitatile adiacente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.