Holcim Romania a investit 210.000 euro in scolile din zonele Campulung-Muscel si Alesd

Holcim Romania_laborator informaticaHolcim Romania a sprijinit cu aproximativ 210.000 euro initiativele pentru dotarea scolilor din zonele Alesd (judetul Bihor) si Campulung-Muscel (judetul Arges), comunitati in care producatorul de materiale de constructii opereaza cele doua fabrici de ciment.

Astfel, peste 4.000 de elevi beneficiaza anul acesta de conditii mai bune in unitatile de invatamant, sponsorizarile mergand catre echipamente IT si dotarea laboratoarelor de informatica, instalarea de mobilier nou si ergonomic, dotarea unui laborator de stiinte si chiar infiintarea unei statii radio intr-una dintre scoli.  

Alina Cristea - Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania„Utilizarea unui echipament corespunzator este esentiala in orice mediu de lucru. Prin crearea de parteneriate cu insititutiile de invatamant din comunitatile Holcim Romania, am reusit sa imbunatatim conditiile de studiu pentru multi copii, care acum se pot bucura de mobilier ergonomic modern, de calculatoare performante si de un loc potrivit in care sa faca miscare. Dezvoltarea noilor generatii este una dintre prioritatile noastre pe termen lung, deoarece nimic nu este mai durabil decat investitia in oameni”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila si Comunicare.

In  zona fabricii de ciment din Alesd au fost alocati peste 110.000 euro, in urma carora au beneficiat elevi ai Colegiului Tehnic Alexandru Roman, ai Liceului Teoretic Constantin Serban din Alesd, ai Scolii Gimnaziale Hotar, ai Scolii Primare nr. 1 Telechiu din comuna Tetchea, ai Scolii Gimnaziale Butan din comuna Magesti si ai Scolii Gimnaziale nr. 1 din comuna Astileu.

Proiectele din Alesd constau in:

  • Dotarea unui teren de sport multifunctional pentru cei 850 de elevi ai colegiului Tehnic Alexandru Roman;
  • Achizitionarea a 18 videoproiectoare si 13 laptopuri moderne pentru dotarea laboratoarelor de informatica si chimie, in urma carora beneficiaza cei 450 de elevi ai claselor V-VIII;
  • Dotarea cu mobilier ergonomic a Scolii Gimnaziale Hotar, a Scolii Primare nr. 1 Telechiu si a Scolii gimnaziale Butan pentru un total de 220 de elevi;
  • Dotarea cu mobilier si echipamente IT a laboratorului de informatica de la Scoala Gimnaziala nr. 1 din comuna Astileu pentru un total de 76 de elevi.

Pentru zona Campulung-Muscel au fost alocati aproximativ 100.000 euro, in urma carora au beneficiat elevi de la Colegiul National Pedagogic Carol, Liceul Teoretic Dan Barbilian, Scoala Gimnaziala Oprea D. Iorgulescu, Scoala Gimnaziala Nanu Muscel si elevi din comuna Boteni, de la Scoala Gimnaziala Petre Tutea.

”Mobilierul scolar are o importanta deosebita pentru copii, intrucat  calitatea si confortul acestuia au consecinte directe asupra sanatatii lor. Elevii petrec aproximativ 30% din timpul lor in bancile scolii, iar pentru a le asigura conditii adecvate de studiu, ne straduim sa le oferim un mediu corespunzator, sigur si placut la clasa. Iar datorita Holcim, elevii nostri se vor bucura, de acum, de bancute noi si confortabile la orele de curs”, a adaugat Mirela Cirstina, Director Scoala Gimnaziala Petre Tutea, Boteni.

Proiectele din Campulung-Muscel constau in:

  • Achizitionarea a 35 de calculatoare, a mobilierului si a unui proiector pentru dotarea unui laborator de informatica de care beneficiaza aproximativ 900 de elevi ai Colegiului National Pedagogic Carol I. Acelasi proiect a fost replicat in Liceul Teoretic Dan Barbilian, unde 450 de elevi beneficiaza de noul laborator de infromatica;
  • Dotarea unui laborator de stiinte cu material didactic specific pentru sustinerea orelor de fizica, chimie si biologie, de care se vor folosi 500 de elevi din Scoala Oprea D Iorgulescu;
  • Dotarea cu mobilier ergonomic pentru cei 278 de elevi ai Scolii Boteni;
  • Amenajarea unei statii radio pentru cei 600 de elevi ai Scolii Nanu Muscel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.