Holcim Romania a investit 6 milioane de euro in extinderea capacitatilor de co-procesare

Fabrica Holcim Campulung + platforma ecovalorHolcim Romania, prin organizatia sa de management al deseurilor, a finalizat extinderea platformei ecovalor de la Campulung, proiect co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Investitia s-a ridicat la peste 6 milioane de euro, din care 1,6 milioane de euro au provenit din Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, in baza unui contract de finantare incheiat cu Ministerul Economiei. Proiectul de investitii a fost implementat in localitatea Valea Mare Pravat, jHolcim Campulung.3udetul Arges, timp de 20 de luni, si a prevazut achizitia a 10 echipamente necesare desfasurarii procesului tehnologic de co-procesare, precum si construirea unei hale de tocare-preomogenizare, avand o suprafata de 1.160 mp.

“Prin implementarea acestui proiect, competitivitatea companiei noastre va creste, in special in ceea ce priveste reducerea decalajelor de productivitate, prin co-procesarea eficienta a deseurilor solide. Totodata, investitia va duce la crearea imediata de noi locuri de munca”, a declarat Nils Kruse, director general ecovalor.

Ecovalor este organizatia de management al deseurilor a Holcim Romania, care detine doua platforme de gestionare a deseurilor in Alesd si Campulung. Compania ecovalor a fost infiintata in 2005 si furnizeaza generatorilor de deseuri din Romania solutii de gestionare a deseurilor de ultima generatie. De asemenea, ecovalor permite Holcim Romania sa isi reduca consumul de resurse naturale neregenerabile.

Co-procesarea deseurilor a fost introdusa in fabricile de ciment ale Holcim Romania inca din 2003, odata cu aparitia legislatiei in vigoare in perioada premergatoare aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Pana in prezent au fost realizate investitii de peste 32 de milioane de euro pentru dezvoltarea co-procesarii in fabricile de ciment de la Alesd si Campulung.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.