Holcim Romania a lansat programul de sustinere a educatiei vocationale – Atelierele Holcim

Vizual Atelierele HolcimHolcim Romania a lansat Atelierele Holcim, un program de sustinere a educatiei vocationale in randul elevilor. Principalii beneficiari ai acestui program educational sunt elevii din clasele a XI-a si a XII-a de la Colegiul Alexandru Roman din Alesd si de la Colegiul Tehnic Campulung Muscel. Dupa un modul pilot desfasurat in anul acesta, incepand cu anul 2016, programul destinat elevilor va cuprinde o parte teoretica si una practica, desfasurate pe parcursul a cinci – sase saptamani. In cadrul modulului teoretic, timp de o saptamana, elevii claselor a XI-a si a XII-a cu profil tehnic din cele doua licee partenere vor afla de la specialistii Holcim informatii esentiale despre activitatea de producere a cimentului, dar si notiuni importante despre sanatatea si securitatea in munca siHolcim grija asupra mediului. De asemenea, elevii vor beneficia si de consiliere non-formala, prin dezvoltarea aptitudinilor de comunicare si de lucru in echipa, ce ii ajuta in procesul de integrare pe piata muncii.

Madalina Craciunescu, Director Organizatie si Resurse Umane Holcim Romania.Prin programul Atelierele Holcim ne dorim sa sprijinim elevii din liceele cu profil tehnic din comunitatile Holcim din Romania sa cunoasca mai indeaproape mediul industrial. Este important ca ei sa isi descopere mai bine abilitatile si capabilitatile prin sesiunile aprofundate de teorie si practica tinute de specialistii nostri si sa capete incredere in calitatile lor pentru a se integra mai facil pe piata muncii. Programul raspunde de asemenea si unei provocari reale resimtite pe piata din Romania, aceea a numarului redus de meseriasi de calitate – din orice domeniu – din cauza diminuarii numarului scolilor vocatioane. Atelierele Holcim pune la dispozitia comunitatilor locale expertiza noastra de peste 18 ani in industria cimentului pe piata din Romania si incercam sa raspundem acestor nevoi prin implementarea unor programe relevante.”, a declarat Madalina Craciunescu, Director Organizatie si Resurse Umane Holcim Romania.

Ulterior, pentru participarea la modulul practic, elevii vor trece printr-un proces de selectie pe baza unor criterii de acceptare strict definite: prezenta in anul scolar in curs si mediile semestrului I ale anului in curs. Dupa indeplinirea acestor criterii, urmatorul pas pentru acceptarea elevilor la modulul de practica il reprezinta un interviu cu un reprezentant Holcim si o testare grila cu probleme de matematica si de tehnica.

Odata acceptati in modulul practic, elevii vor petrece trei pana la patru saptamani in una dintre fabricile Holcim unde vor invata despre specificul muncii din industria cimentului: mentenanta mecanica, electrica, preventiva, procesul si productia cimentului si vor efectua exercitii in atelierul mecanic.

Elevii selectati pentru modulul practic vor avea ocazia sa cunoasca indeaproape activitatea in fabricile Holcim din Alesd si Campulung, acestea fiind unele din cele mai performante si sustenabile fabrici de ciment din cadrul Grupului International Holcim, conform rezultatelor din cadrul competitiei globale Holcim Plant Awards, organizate anual de Grupul Holcim.

Atelierele Holcim s-au derulat in anul 2015 in varianta pilot, cu o sesiune de educare vocationala de trei saptamani (teorie si practica) la Campulung – Colegiul Tehnic in perioada octombrie – noiembrie si o sesiune de sapte saptamani de educare vocationala in doua etape (mai si octombrie) la Colegiul Alexandru Roman din Alesd. In faza pilot, 88 de elevi de la ambele colegii au beneficiat de instruire specifica din partea mentorilor Holcim in modulul teoretic si 33 de elevi de la ambele colegii au fost in practica la fabricile Holcim.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.