Holcim Romania a montat 40 de panouri punct negru pe cele mai importante sosele nationale

Holcim Panou punct negruHolcim Romania a montat 40 de panouri punct negru pe unele dintre cele mai importante drumuri nationale din Romania. Acestea au fost stabilite impreuna cu specialistii in siguranta rutiera din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si ai Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia Rutiera, fiind luate in considerare rutele cele mai utilizate de masinile care transporta produse Holcim. Panourile au o inaltime de peste 1,1 metri si o latime de aproximativ 2,5 metri si marcheaza in total 20 de puncte negre din trafic. Conform specialistilor, Punctul Negru in Romania reprezinta un sector de drum cu risc de accidente foarte ridicat cu lungimea de 1 km pe care in ultimii 5 ani s-a inregistrat un numar de minim 10 accidente grave cu cel putin 10 persoane decedate sau ranite grav.

Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim RomaniaInitiativa face parte din Programul de Siguranta Rutiera al companiei noastre, program  lansat in anul 2015 si care are scopul de a reduce pe cat posibil numarul accidentelor rutiere ce pot surveni pe traseele cu trafic intens, trasee recunoscute in ceea ce priveste gradul ridicat de pericol. Luand in considerare ca in prezent 500 de camioane  livreaza permanent produsele noastre, avem o responsabilitate directa in protejarea vietii angajatilor si a partenerilor nostri, dar  si a celor care tranziteaza aceste zone critice de trafic rutier ”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania.

Holcim a dezvoltat proiectul in colaborare cu organizatia ARILOG, organizatie care promoveaza schimbul de informatii si bune practici in industriile logistica, transport si supply chain management.

In medie, pe strazile din Romania, o persoana isi pierde viata la fiecare patru ore, iar tara noastra ocupa astfel primul loc la nivelul Uniunii Europene ca numar al deceselor in traficul rutier. Dincolo de discutiile privind starea precara a infrastructurii, consideram ca trebuie sa exista o implicare a mediului privat si a societatii civile pentru a combate acest fenomen si ne bucuram ca o companie de nivelul Holcim face pasi importanti pe tema sigurantei rutiere. Responsabilitatea apartine nu numai celui care dezvolta si gestioneaza infrastructura rutiera, dar si celui care o foloseste, indiferent ca vorbim de pietoni, soferi sau companii”, a declarat Ion Lixandru, Vice-Presedintele organizatiei ARILOG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.