Holcim Romania a reabilitat izvorul de apa din Parcul Kretulescu, din Campulung

Holcim - Izvor apa pozitionareHolcim Romania a investit 11000 de euro pentru amenajarea izvorului de apa din Parcul Kretulescu. Proiectul, derulat in parteneriat cu Primaria Municipiului Campulung, face parte din strategia de implicare in comunitate al companiei Planul 2030.
Amenajarea izvorului din parcul Kretulescu este al doilea proiect  Holcim - Parc Kretulescu CLal companiei, menit sa ofere surse sigure de apa potabila locuitorilor din zonele in care compania isi desfasoara activitatea. In 2016, compania a investit 9.000 euro intr-un proiect de foraj, prin care 40 de familii din catunul Valea Lupului, judetul Bihor, beneficiaza pentru prima data de o sursa de apa potabila curata si constanta.

Alina Cristea_Maanger Dezvoltare Durabila_Holcim RomaniaStrategia noastra de dezvoltare durabila, Planul 2030, vizeaza conservarea resurselor naturale si implicarea in proiecte menite sa aduca schimbari in bine in comunitatile locale.  In zonele in care operam, ne propunem sa oferim comunitatilor  acces la surse de apa potabila. Proiectul de la Campulung reda locuitorilor orasului o sursa de apa bine-cunoscuta si utilizata de localnici si contribuie totodata la conservarea mostenirii arhitectural-istorice a zonei”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania. 

cornel-banu-holcim-campulung„Prin proiectul de amenajare al acestui izvor am redat locuitorilor din Campulung, in conditii de siguranta, o sursa de apa potabila, utilizata inca din secolul al XIX-lea, cand  medicul Nicolae Kretulescu a construit in zona ansamblul de cladiri cu destinatie balneoclimaterica. Respectam locurile si traditiile si continuam astfel demersurile noastre de a oferi comunitatii in care activam o viata mai buna, mai sanatoasa si mai sigura”, a declarat Cornel Banu, Directorul fabricii de ciment Holcim din Campulung.

Proiectul, realizat de arhitectii musceleni Anca si Adrian Cosa, conserva atmosfera anilor 1800, respectand arhitectura zonei. Pentru constructia acestuia s-au folosit materiale precum: piatra de Albesti, borduri de granit, pavaj de granit, piatra sfaramata si lemn ecarisat – materiale specifice constructiilor muscelene din vechi timpuri, multe dintre ele atestate in prezent ca monumente de arhitectura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.