Holcim Romania a sustinut cursuri de educatie rutiera pentru 735 de elevi, din 15 localitati

Infografic rezultate ABCdar RutierHolcim Romania si  Junior Achivement (JA) Romania au desfasurat a treia editie a programului educational „Drum sigur – ABCdar rutier”, dedicat elevilor din ciclul primar.

Astfel, 735 de elevi din clasele a III-a si a IV-a, din 20 de scoli, au participat la activitati pentru siguranta rutiera.

Dezvoltate pe baza programei de educatie rutiera, activitatile s-au desfasurat pe parcursul anului scolar 2017-2018 sub forma unui curs optional. Programul a insumat peste 250 de ore de educatie rutiera la clasa, sustinute de catre voluntari Holcim Romania, invatatori si politisti de la directia rutiera, pe baza kit-ului educational special creat si oferit gratuit claselor participante.

Pentru mine, experienta de voluntariat la clasa a fost relevanta din perspectiva interactiunii cu elevii; le-am aflat opiniile fata de subiecte de siguranta rutiera, am descoperit perspectiva lor – corecta, matura – si am inteles cat de responsabili sunt in ceea ce priveste siguranta lor si a celor din jur. Cu siguranta, ei vor contribui la cresterea nivelului de siguranta pe drumurile publice!” – a declarat Adriana Ilie, voluntar Holcim Romania.

Scolile selectate pentru implementarea programului provin, in majoritate, din mediul rural si mic urban si sunt situate de-a lungul unor drumuri nationale din judete aflate in top in ceea ce priveste incidenta accidentelor soldate cu victime: Cluj, Arges, Timis, Brasov, Ilfov, Dambovita, Neamt si Bihor.

70% dintre elevii participanti au urmat pentru prima data un program de educatie rutiera, iar aproximativ 45% afirma ca parcurg drumul pana la scoala fara sa fie insotiti de un adult.

Prin temele parcurse in cadrul programului, elevii si-au insusit notiuni si reguli privind deplasarea sigura pe drumurile publice ca pietoni sau ca pasageri in masina familiei si in mijloacele de transport public, dezvoltandu-si un comportament bazat pe normele de conduita preventiva.

Incepand din 2015, la programul „Drum sigur – ABCdar rutier” au participat peste 1.900 de elevi si 92 de profesori din 15 comunitati: Campulung, Cetateni, Stalpeni, Stoenesti, Valea Mare-Pravat (Arges), Alesd (Bihor), Brasov (Brasov), Cluj-Napoca, Turda (Cluj), Tartasesti, Voinesti (Dambovita), Chitila (Ilfov), Horia, Roman (Neamt) si Timisoara (Timis).

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.