Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Holcim Romania continua faptele bune si investeste 18.000 euro in reabilitarea unui nou teren de sport

hOLCIM - TEREN SPORT CAMPULUNG 2015Holcim Romania a inaugurat noul teren de sport al Colegiului Tehnic Campulung, ca parte a proiectului „Holcim iti preda stafeta la fapte bune”. Investitia reprezinta un punct de reper al Colegiului Tehnic din Campulung, care are o istorie de 113 de ani de activitate si in cadrul caruia invata, la ora actuala, peste 900 de elevi. Proiectul de reconditionare a constat in refacerea suprafetei exterioare, prin turnare de tartan, refacerea marcajelor, a gardului delimitant si a tribunelor. Terenul a fost lansat oficial printr-un meci de fotbal demonstrativ, in prezenta autoritatilor locale, a profesorilor si a elevilor scolii.

HolcimEmil_Raicov_Director_Fabrica_de_Ciment_Holcim_Campulung“Suntem mandri ca reusim sa contribuim la viitorul elevilor, care au nevoie de sprijin in dezvoltarea performantei sportive, dar si in desfasurarea in conditii optime si sigure a orelor de sport. Vrem sa ne implicam activ si semnificativ in pregatirea viitoarei generatii si ne bucuram ca acest lucru se intampla acum si aici, in Campulung, unde sute de copii din comunitatea locala pot beneficia acum de teren de sport la standarde moderne”, a declarat Emil Raicov, directorul fabricii Holcim Campulung.

Reabilitarea terenului de sport de la Colegiul Tehnic din Campulung este cel de-al doilea proiect desfasurat de Holcim Romania in cadrul campaniei “Holcim iti preda stafeta la fapte bune”. Pe 27 aprilie 2015, compania Holcim Romania a inaugurat un nou teren si la Colegiul National Alexandru Ioan Cuza din Focsani, unde peste 1.000 de elevi si-au implinit visul de a-si desfasura orele de sport in conditii optime si de a-si continua performantele sportive.

Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim RomaniaNe aflam deja la cel de-al doilea episod din seria faptelor bune realizate in cadrul scolilor din Romania. Dezvoltarea durabila incepe cu astfel de initiative si se concretizeaza in actiuni ample, la nivel local si national, care, in cele din urma, pot fi evaluate simplu, prin bucuria celor care duc mai departe valorile unei societati: copiii. Proiectul Holcim iti preda stafeta la fapte bune a inceput la Focsani, a fost preluat deja de alte companii si implementat in alte comunitati locale si suntem decisi sa-l ducem mai departe, pentru a consolida fundatia unui viitor solid. Invitam si mai multe companii sa se alature acestui demers, unic in Romania”, a precizat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania.

In toamna anului 2014, Holcim Romania a demarat pe pagina oficiala de Facebook concursul ”Holcim iti premiaza scoala cu un teren de nota 10!”, sub umbrela proiectului ”Scoala Zidarilor”. Rezultatele obtinute au fost impresionante: 100 de scoli inscrise in concurs, peste 100.000 de persoane care au urmarit si au votat participantii, mii de comentarii si distribuiri pe Facebook. La finalul concursului, Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” din Focsani a castigat reabilitarea terenului de sport in valoare de 15.000 de euro.

Prin intermediul concursului initiat de compania Holcim Romania, elevii si cadrele didactice din intreaga tara au semnalat o nevoie reala a scolilor din Romania: lipsa infrastructurii pentru terenuri de sport. Acesta este motivul pentru care Holcim a lansat provocarea de a reabilita un teren de sport si altor companii, sub umbrela campaniei: „Holcim iti preda stafeta la fapte bune”.

Initiativa de reabilitare a terenului de sport face parte din programul Scoala Zidarilor, un program gratuit de formare profesionala oferit de Holcim Romania, conceput si dezvoltat special pentru mesterii care isi doresc o specializare in domeniu si dobandirea de cunostinte noi privind cele mai noi tehnici in constructii si cele mai bune materiale utilizate in lucrarile de zidarie. Holcim Romania a lansat proiectul Scoala Zidarilor in 2012, iar de atunci a instruit aproximativ 550 de zidari. Absolventii Scolii Zidarilor au posibilitatea de a obtine un certificat oficial de competente de la Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...