Holcim Romania continua programul Atelierele Holcim prin modernizarea a doua ateliere de practica

Atelierele Holcim - Colegiul Tehnic CampulungHolcim Romania continua in 2016 Atelierele Holcim, program de sustinere a educatiei vocationale in randul elevilor, prin modernizarea atelierelor de practica ale Colegiului Tehnic Campulung si Colegiului Tehnic Alexandru Roman din Alesd. Programul “Atelierele Holcim” face parte din actiunile de responsabilitate sociala pe care compania le desfasoara in sprijinul pregatirii profesionale a tinerilor din comunitatile Holcim. Este un program complex de sustinere a educatiei vocationale in randul elevilor, initiat in cursul anului 2015. Programul Atelierele Holcim este derulat in parteneriat cu Colegiul Tehnic Campulung si Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Alesd si va viza in anul 2016 pregatirea a 60 de elevi din clasele a IX-a si a X-a – specializare mecanica si Atelierele Holcim - Colegiul Tehnic Alesd - 3electrica. Prin continuarea programului impreuna cu colegiile partenere, dar si prin dotarile performante necesare insusirii abilitatilor profesionale in domeniul tehnic, Holcim Romania contribuie la dezvoltarea profesionala a elevilor pentru integrarea lor mai facila pe piata muncii.

Dezvoltarea durabila reprezinta unul dintre obiectivele cheie ale activitatii Holcim Romania si se bazeaza pe sprijinirea dezvoltarii comunitatilor locale si investitiile in platforme educationale mai bune si mai sigure. Credem ca Romania are mare nevoie de formarea profesionala a generatiilor viitoare de specialisti pe diverse domenii de lucru, acesta fiind unul dintre cei mai importanti vectori de evolutie economica sustenabila. Este motivul pentru care am decis sa continuam investitiile in acest program de dezvoltare profesionala. Programul Atelierele Holcim sustine atat pregatirea tinerilor din invatamantul tehnic, la cele mai inalte standarde in domeniu, cat si facilitarea integrarii acestora pe piata muncii”, a declarat Madalina Craciunescu, Director Organizatie si Resurse Umane Holcim Romania.

Modernizarea atelierelor de practica din colegiile partenere a vizat amenajarea spatiului existent, asigurarea conditiilor de siguranta si igiena, dotarea atelierelor Atelierele Holcim - Colegiul Tehnic Campulung - 2cu scule si echipamente, bancuri si truse de lucru, precum si repunerea in stare de functionare a masinilor existente. Investitia companiei in proiectul Atelierele Holcim se ridica la 110.000 euro.

Atelierele Holcim sustin formarea elevilor ca viitori profesionisti prin oferirea de informatii teoretice noi si relevante pentru contextul pietei, prin practica specializata in noile ateliere unde utilizeaza echipamente moderne de lucru si prin posibilitatea oferita elevilor de a observa si participa la fluxul de lucru in diferite departamente ale unei fabrici de ciment.

Sprijinim dezvoltarea profesionala, dar si imbunatatirea abilitatilor personale ale elevilor. Anul acesta, Atelierele Holcim vor debuta in luna aprilie, cand elevii de la cele doua colegii vor beneficia de cursuri de abilitati personale, pentru dezvoltarea aptitudinilor de comunicare si de lucru in echipa, precum si asumarea responsabilitatilor. De asemenea, elevii vor afla de la specialistii Holcim informatii esentiale despre activitatea de producere a cimentului, dar si notiuni importante despre sanatatea si securitatea in munca si actiunile ce au ca scopgrija asupra mediului inconjurator.

Elevii vor trece, ulterior, printr-un proces de selectie pentru a fi integrati in toamna, la modulul de practica, in cadrul caruia vor efectua un stagiu de practica de trei saptamani la una dintre fabricile Holcim din Romania (Alesd sau Campulung). Elevii vor avea astfel posibilitatea de a vedea cum pot avea succes practicand o meserie in siguranta si la un nivel ridicat de performanta.

Programul Atelierele Holcims-a desfasurat in 2015 in varianta pilot atat la Campulung, prin Colegiul Tehnic, cat si la Alesd (jud. Bihor), prin Colegiul Tehnic Alexandru Roman. In aceasta faza, 88 de elevi de la ambele colegii au beneficiat de instruire specifica din partea mentorilor Holcim in modulul teoretic si 33 de elevi de la ambele colegii au fost in practica la fabricile Holcim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.