Holcim Romania: Educatie rutiera pentru 900 de elevi, prin programul „Drum sigur – ABCdar rutier”

holcimHolcim Romania, in parteneriat cu Junior Achievement (JA) Romania, a dat startul celei de-a patra editii a programului educational „Drum sigur – ABCdar rutier”.

In aceasta editie vor fi implicate 26 de scoli, din 18 localitati preponderent rurale si mic urbane, unde invata peste 900 de elevi de scoala primara. Pe parcursul proiectului, 42 de profesori vor sustine activitatile si exercitiile care au loc pe parcursul mai multor ore desfasurate la clasa. Acestea vor fi desfasurate cu participarea voluntarilor Holcim Romania, precum si a politistilor de la Serviciul Rutier.

Programul ofera acces gratuit la continuturi si kit-uri de educatie rutiera care le faciliteaza elevilor posibilitati individuale de invatare si exersare a regulilor de circulatie, pornind de la exemple din localitatile lor: deplasarea pe drumurile publice in conditii speciale, semnele si marcajele rutiere intalnite in drum spre scoala sau alegerea locului de joaca.

Alina Cristea_Maanger Dezvoltare Durabila_Holcim RomaniaCredem ca o educatie rutiera sanatoasa incepe inca de la o varsta frageda, nu doar din momentul in care tinerii pot aplica pentru permisul de conducere. Toti suntem actori in trafic, indiferent ca suntem pietoni, soferi, biciclisti etc. Iar un astfel de curs este binevenit pentru cei mici, in special datorita faptului ca este foarte interactiv si bazat pe situatii reale cu care acestia se pot identifica. Holcim Romania pune intotdeauna siguranta pe primul loc, un principiu important cu care participantii raman in gand dupa incheierea orelor de siguranta rutiera la clasa”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania.

In cadrul editiilor anterioare, peste 2.000 de elevi din aceleasi comunitati au participat la proiect, 70% dintre acestia beneficiind de prima experienta complexa de educatie rutiera, derulata secvential pe parcursul mai multor ore de curs.

In acest an scolar, la programul „Drum sigur – ABCdar rutier” participa 26 de scoli si structuri din 18 localitati: Campulung, Cetateni, Stalpeni, Stoenesti, Valea Mare-Pravat (Arges), Alesd, Astileu, Oradea, Tetchea (Bihor), Brasov (Brasov), Cluj-Napoca, Turda (Cluj), Tartasesti, Voinesti (Dambovita), Chitila (Ilfov), Horia, Roman (Neamt) si Timisoara (Timis).

Proiectul este dezvoltat pe baza programei de educatie rutiera elaborata in 2015 de Ministerul Educatiei Nationale si sustine Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera adoptata in 2016, care prevede intarirea rolului educatiei si al campaniilor de sensibilizare si constientizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.