Holcim Romania: Elevii din 9 colegii tehnice s-au intrecut la concursul “Zidarul Priceput”

Holcim - Zidarul Priceput 2016Holcim Romania a sustinut Concursul „Zidarul Priceput” ce avut loc in perioada 12-14 aprilie. Programul „Zidarul Priceput” urmareste dezvoltarea personala si profesionala a elevilor din clasele a IX-XII de la Colegiile Tehnice din intreaga tara si a elevilor de scoala profesionala (scoli care au calificari din domeniul constructii, instalatii si lucrari publice), prin promovarea dialogului, a colaborarii si a competitiei intre elevi, dar si intre cadrele didactice din unitatile de invatamant implicate in proiect. Concursul „Zidarul Priceput”, activitate in cadrul proiectului „Zidarul Priceput”,  a fost inclus in calendarul activitatilor edHolcim 01 - Zidarul Priceput 2016ucative interregionale 2016, aprobat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Principalele activitati ale proiectului au fost asimilarea cursului „Scoala Zidarului” cu atelierul de zidarie, noutati in domeniul cimentului, Concursul „Zidarul Priceput”, vizita in Bucuresti, vizita la Casa experimentelor.

Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim RomaniaHolcim isi indeplineste angajamentele ce deriva din strategia noastra de dezvoltare durabila. Sustinem acest proiect deoarece avem mare nevoie de profesionisti cat mai bine pregatiti in industria constructilor. Elevii din programul “Zidarul Priceput” ne-au demonstrat din plin ca dispun de dorinta si talentul de ajunge meseriasii de maine ai Romaniei. Este de datoria noastra sa ne asiguram ca nu o fac oricum si ca dispun de toate mijloacele necesare pentru a se pregati la cele mai moderne standarde”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania.

Pe parcursul celor doua zile de intrecere, elevii au sustinut doua probe de evaluare teoretica si practica, ambele desfasurate si coordonate de cadre didactice din cadrul Colegiul THolcim 00 - Zidarul Priceput 2016ehnic Anghel Saligny. Echipamentele de protectie, materialele de constructie (BCA, ciment TENCO, nisip) au fost asigurate de catre Holcim Romania, alaturi de transportul elevilor in Capitala, cazarea, mesele de pe parcursul celor doua zile, vizita orasului, accesul lor la Casa Experimentelor, precum si premiile si diplomele oferite.

Holcim Romania si Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Bucuresti vizeaza extinderea programului la nivel national, in anii scolari urmatori, prin cooptarea si altor colegii tehnice din tara.

Holcim Romania a lansat in 2012 programul Scoala Zidarilor in care au fost pregatiti circa 550 de zidari-tencuitori. Absolventii Scolii Zidarilor au posibilitatea de a primi o certificare oficiala de competente de la Autoritatea Nationala pentru Calificari. Scoala Zidarilor este un program profesional de instruire gratuit, care a fost special gandit si dezvoltat pentru meseriasii zidari ce doresc o specializare in domeniu si vor sa fie la curent cu cele mai noi tehnici de constructie si cele mai bune materiale folosite in zidarie.

Datorita succesului acestui program, Colegiile Tehnice din tara au preluat modelul programului Scoala Zidarilor, desfasurandu-l la nivel local sub forma concursului „Zidarul Priceput”. Holcim Romania, in parteneriat cu Colegiul Tehnic Anghel Saligny Bucuresti a sprijinit acest program derivat din Scoala Zidarilor prin oferirea de materiale de lucru, echipamente de protectie pentru fiecare elev participant, manuale de studiu, diplome si premii.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.