Holcim Romania extinde la nivel national programul „Atelierele Holcim”, destinat liceenilor

Atelierele HolcimHolcim Romania, in parteneriat cu Scoala de Valori, extinde la nivel national programul ”Atelierele Holcim”, destinat elevilor din ciclul liceal cu profil tehnologic.

Atelierele Holcim, aflate in cel de-al cincilea an de implementare, constau in cursuri de educatie non-formala, precum si sesiuni de practica si mentorat in operatiunile producatorului de materiale de constructii.

Astfel, daca in primii ani de proiect Atelierele Holcim au fost derulate in comunitatile din apropierea celor doua fabrici Holcim Romania – Campulung Muscel si Alesd -, incepand cu anul scolar 2018-2019, acestea se extind la nivel national printr-un program de dezvoltare a tinerilor care vor trece pragul statiilor de betoane ecologice ale producatorului de materiale de constructii. Astfel, elevii cu profil tehnologic din scolile si liceele cu profil tehnic partenere vor putea beneficia de cursurile de educatie non-formala oferite de Scoala de Valori si practica in statiile Holcim, cu posibilitatea de angajare la incheierea programului. Profilele vizate sunt laboranti fizico-mecanici, electricieni, mecanici si operatori echipamente.

Madalina Craciunescu_Holcim RomaniaEducatia este o tema importanta pentru noi, pentru prezent si pentru viitor deopotriva. Credem in nevoia de a imbogati traseul de invatare al tinerilor, nu numai prin asigurarea unor baze materiale, ci si prin adaptarea continutului, a metodelor si sustinerea unui dialog si a unui model de interactiune care sa permita dezvoltarea lor personala per ansamblu. De aceea, consideram ca implicarea parintilor si a profesorilor in Ateliere este un pas natural, o necesitate pentru a pune baza unei educatii sanatoase si durabile”, a declarat Madalina Craciunescu – Director Organizatie si Resurse Umane Holcim Romania.

Anul scolar 2018-2019 aduce schimbari in ”curricula” Atelierelor Holcim, programul extinzandu-se atat din punctul de vedere al materiilor si al subiectelor acoperite, din punct de vedere geografic, cat si in ceea ce priveste grupurile de beneficiari vizate. In consecinta, incepand cu a doua sesiune de Ateliere, elevii participanti vor beneficia de cursuri de matematica aplicata pe situatii din viata de zi cu zi, pe langa practica si mentoratul oferite in operatiunile Holcim si cursurile de educatie non-formala sustinute de catre trainerii Scolii de Valori.

Totodata, programul Atelierele Holcim va implica incepand cu anul acesta si adultii responsabili pentru dezvoltarea elevilor. Asadar, se vor organiza intalniri regulate cu parintii participantilor la program, cu scopul de a masura succesul acestuia, atat in ceea ce priveste evolutia academica, cat si cea comportamentala.

Astfel, Scoala de Valori si Holcim Romania vor demara si proiectul pilot ”Smart Teacher”, de asemenea sub umbrela Atelierelor Holcim. Pe parcursul acestuia, trainerii ONG-ului ii vor invata pe profesori tehnici de educatie non-formala, cu scopul de aduce in actualitate modalitatile de predare, bazandu-se pe nevoile din prezent ale noilor generatii de elevi. Pentru anul scolar 2018-2019, programul se va derula la Alesd, unde 30 de profesori vor fi instruiti pe parcursul a 9 ateliere.

Din 2015, Holcim Romania a investit aproximativ 240.000 euro in derularea proiectului Atelierele Holcim, in urma caruia 269 de elevi au beneficiat de instruire specifica din partea a 14 mentori angajati ai companiei. Parte a investitiei a constat in amenajarea si dotarea a trei ateliere de practica din cadrul celor doua colegii partenere – Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Alesd si Colegiul Tehnic Campulung Muscel.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.