Holcim Romania: Peste 900 de elevi din 20 de localitati invata ABC-ul rutier

Drum Sigur_2018-2019Holcim Romania si JA Romania organizeaza a cincea editie a programului educational „Drum sigur – ABCdar rutier”. Activitatile programului urmeaza sa se desfasoare pana la finalul anului scolar 2019-2020 in 31 de scoli si unitati arondate, din 20 de localitati din mediul rural si urban.

Cei 913 elevi de scoala primara participanti la editia din acest an isi vor insusi, prin metode learning by doing, reguli pentru deplasarea sigura pe drumurile publice si vor exersa conduita rutiera preventiva. Ei vor fi stimulati sa isi exprime liber propriile opinii cu privire la siguranta in trafic si vor experimenta diferite situatii inspirate de viata de zi cu zi si de specificul localitatilor lor.

“Chiar daca 2018-2019 este al treilea an in care particip ca voluntar in programul ABCdar Rutier cu elevii claselor mici, pot sa afirm ca de fiecare data sunt la fel de surprinsa de entuziasmul lor, atentia cu care raspund la intrebari si implicarea in jocuri. Mi-a facut o adevarata placere sa lucrez cu ei si sa observ deschiderea cu care absorb informatiile. Mai mult, am realizat ca sunt foarte constienti de pericolele care pot aparea daca nu respecta regulile de circulatie, lucru care nu poate decat sa ma bucure. Cu siguranta ma voi implica si in urmatoarea editie a ABCdar Rutier si sper ca voi intalni copii care sa fie la fel de receptivi si implicati”, a declarat Iulia Anca, voluntar Holcim Romania.

Programul se desfasoara secvential, pe parcursul mai multor ore de curs, facilitate de profesorii pentru invatamant primar, in colaborare cu politisti de la Serviciul Rutier si voluntari din partea companiei Holcim Romania. Clasele participante la program beneficiaza gratuit de kit-ul educational „Drum sigur” si de materiale suport pentru parcurgerea exercitiilor si formarea unui comportament preventiv in trafic.

„Elevii mei au participat cu mult interes la toate activitatile propuse si au corelat in permanenta subiectele proiectului cu experienta privind respectarea regulilor rutiere. Desi temele pareau a fi bine cunoscute de catre elevi, modul in care au fost corelate cu experienta de viata a reprezentat un element de noutate cu un puternic impact formativ-educativ.” Profesor participant – Scoala Gimnaziala Calistrat Hogas, Roman

Progromul din acest an scolar se deruleaza in localitatile Campulung, Cetateni, Stalpeni, Stoenesti, Valea Mare-Pravat (jud. Arges), Alesd Astileu, Butani, Oradea, Tetchea (jud. Bihor), Brasov (jud. Brasov), Cluj-Napoca, Copaceni, Turda (jud. Cluj), Tartasesti, Voinesti (jud. Dambovita), Chitila (jud. Ilfov), Horia, Roman (jud. Neamt) si Timisoara (jud. Timis).

La editiile precedente au participat peste 2.800 de elevi din localitatile amintite si  85 de voluntari Holcim, care au investit peste 1.000 de ore de voluntariat in pregatirea si desfasurarea activitatilor la clasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.