Holcim Romania sustine HHC in constructia casei de tip familial „Cavalerii”

Eveniment groundbreaking CTF Cavalerii_HHC_Foto Mihnea CiuleiCompania Holcim Romania, Hope and Homes for Children si DGASPC Sector 4 au dat startul lucrarilor de constructie a casei de tip familial (CTF) „Cavalerii” din Sectorul 4 al Capitalei. Noua casa va gazdui 12 dintre copiii din Centrul de Plasament „Robin Hood”, aflat in proces de inchidere.

Fondurile pentru constructia casei de tip familial „Cavalerii” au fost stranse prin intermediul campaniei „Construieste o casa, daruieste o acasa!” derulata de Holcim Romania in beneficiul Hope and Homes for Children in perioada iulie–septembrie 2017. Prin aceasta campanie, producatorul de ciment a directionat catre Fundatie contravaloarea unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de StructoPlus cu Duraditiv vandut.

In urma campaniei s-au strans 300.000 de euro, bani folositi pentru constructia a doua case de tip familial ca parte a procesului de inchidere a centrelor de plasament „Robin Hood” din Sectorul 4 al Capitalei si „Elena Doamna” din Piatra Neamt.

Horia Adrian, CEO Holcim Romania.Suntem mandri ca am putut contribui alaturi de partenerii nostri la implementarea acestui proiect frumos prin care, pana la sfarsitul anului, 24 de copii isi vor vedea visul de a avea un loc pe care sa il numeasca <acasa> implinit. Felicitam misiunea Fundatiei Hope and Homes for Children si ii vom sustine in continuare in demersurile lor, pentru ca si mai multi tineri sa aiba parte de mediul propice in care sa invete, sa se dezvolte si sa devina adultii increzatori si independenti de maine”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim Romania.

Procesul de inchidere a Centrului de Plasament „Robin Hood” din Bucuresti, Sectorul 4, a demarat la inceputul anului 2017, prin semnarea unui parteneriat intre Hope and Homes for Children si DGASPC Sector 4. Atunci, in centru, erau 49 de copii, fiecare dintre ei fiind evaluat individual de catre specialisti ai Fundatiei si ai DGASPC Sector 4 in incercarea de a gasi alternativele cele mai potrivite pentru ei odata cu inchiderea centrului. Pentru o parte dintre ei s-au gasit solutii si au parasit centrul, fie prin integrare socio-profesionala, fie prin plasament in asistenta maternala sau transfer la alte case sau apartamente de tip familial. Pana la finalul anului 2018, 12 copii cu varste cuprinse intre 9 si 17 ani se vor muta in casa de tip familial „Cavalerii” dezvoltata de Hope and Homes for Children si Holcim Romania, iar alti 12 intr-o alta casa care urmeaza a fi dezvoltata de Fundatie.

Casa de tip familial este un serviciu care ofera copiilor si tinerilor un mediu cat mai apropiat de cel familial. Intr-o casa traiesc maximum 12 copii care primesc gazduire, ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta. In total, Hope and Homes for Children a construit 104 case de tip familial si a inchis 56 de institutii de tip vechi (orfelinate) in cei 20 de ani de activitate in Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.