Honeywell Educators at Space Academy: Doi profesori au reprezentat Romania la NASA

profesori Romania_HESA 2017

In cadrul programului Honeywell Educators at Space Academy,  doi profesori au reprezentat Romania la NASA. Este vorba despre Prof. Doina Preda, profesor de matematica in cadrul Liceului Teoretic “Dante Aligheri” din Bucuresti si Prof. Sandu Golcea, profesor de fizica in cadrul Colegiului National “C.D.Loga” din Timisoara. Programul include 45 de ore de instruire in clasa si in laborator, axate pe stiinta, explorarea spatiului si dezvoltarea abilitatilor de leadership. Profesorii participa la exercitii si misiuni in spatiu folosind instrumente de inalta performanta, urmeaza ore de IT si programare, exerseaza tehnici de supravietuire la nivelul solului si pe apa. De asemenea, profesorii participa la programe interactive prin care invata tehnici noi de predare astfel incat orele lor de curs sa fie cat mai atractive pentru elevi.  

Honeywell si partenerul US Space & Rocket Center (USSRC) au primit peste 200 de profesori de gimnaziu, din 33 de tari si 45 de state si teritorii din S.U.A., la Honeywell Educators at Space Academy (HESA). Timp de doua saptamani consecutive, in perioada 14-27 iunie, profesorii au avut ocazia de a-si reaprinde pasiunea pentru educatia stiintifica, tehnica, inginerie si matematica (STEM).

Mike Bennett, presedinte Honeywell Hometown Solutions.Fiind o companie de top in tehnologie si software, Honeywell acorda o importanta deosebita educatiei urmatoarei generatii de ingineri si oameni de stiinta. Profesorii care participa la acest program inteleg importanta educatiei STEM mai bine decat oricine. Ei folosesc aceste cunostinte pentru a-si mentine elevii pasionati de stiinta, tehnologie, inginerie si matematica “, a declarant Mike Bennett, presedinte Honeywell Hometown Solutions.

 

Honeywell Hometown Solutions, initiativa companiei in domeniul responsabilitatii sociale, in parteneriat cu USSRC, a creat acest program in 2004. De atunci, 2776 de profesori din 62 de tari si 52 de state din S.U.A  au absolvit programul HESA, cu  un impact major asupra a peste 3 milioane de studenti din intreaga lume.

De la inceputul programului si pana acum aproape 60 de profesori din tara noastra au participat la acest program.

Candidatii HESA urmeaza un proces riguros de selectie. Profesorilor admisi in acest program le sunt acoperite toate cheltuielile (bilete de avion, materiale si supor de curs, masa si cazare), prin intermediul sprijinului generos oferit de Honeywell si angajatii sai.

U.S. Space and Rocket Center, gazduieste Space Camp, Aviation Challenge si Space Camp Robotics, capsula Apollo 16, racheta istorica National Historic Saturn V si expozitii de calatorie de clasa mondiala. USSRC este Centrul Oficial de Vizitare pentru NASA Marshall Space Flight Center si o vitrina pentru tehnologiile nationale de aparare dezvoltate la U.S. Army’s Redstone Arsenal.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.