Honeywell: Laureatul Nobel Eric Cornell s-a intalnit cu studentii Universitatii Politehnice

Honeywell - Cleo Cabuz. Mihnea Costoiu. Prof. Eric Cornell. Constanta NazarcuCompania Honeywell l-a adus in Romania pe Profesorul Eric A. Cornell, Laureat al Premiului Nobel pentru Fizica in 2001, pentru un program inspirational destinat studentilor si profesorilor de la Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB). Prin Honeywell Initiative for Science and Engineering (HISE), compania isi propune sa incurajeze si sa indrume tanara generatie de oameni de stiinta si de ingineri, oferindu-le posibilitatea de a interactiona cu personalitati recunoscute international, precum si cu specialisti de top din cadrul Honeywell. HISE face parte din programul global de responsabilitate sociala al companiei, Honeywell Hometown Solutions. In timpul vizitei sale la UPB, profesorul Cornell si-a propus sa vorbeasca despre experientele care i-au marcat cariera sa stiintifica, remarcabila si indelungata, oferind studentilor sfaturi pentru a-si atinge obiectivele dupa absolvirea facultatii.

Honeywell - Prof. Eric Cornell„Alegeti calea catre o cariera care va intereseaza cu adevarat, nu pe aceea care credeti ca va va aduce un premiu. Succesul vine adesea atunci cand ne asteptam mai putin, iar cei care isi urmeaza pasiunea au sanse mai mari sa-si implineasca visul“ – este mesajul adresat de Profesorul Eric Cornell celor 3.000 de studenti si cadre didactice din UPB.

Honeywell a desfasurat acest program din anul 2006, in universitati importante din China, Republica Ceha, India, Malaezia si Mexic. Initiativa include o serie de prelegeri sustinute de Laureati ai Premiului Nobel, dezbateri despre cariera cu cei mai buni ingineri din Honeywell si discutii informale intre laureati si studenti. De asemenea, Honeywell acorda burse pentru studiu si proiecte de cercetare si dezvoltare, precum si stagii de practica.

Profesorul Cornell se numara printre cei 27 de Laureati ai Premiului Nobel pe care Honeywell a avut onoarea sa ii poata aduce in universitati din toata lumea, incepand cu anul 2006.

Eric A. Cornell a primit Premiul Nobel pentru Fizica in anul 2001, pentru condensatul Bose-Einstein, o noua stare a materiei care le permite cercetatorilor sa studieze proprietatile atomilor in stari stationare.

Aceasta descoperire a revolutionat stiinta experimentala si teoretica, deschizand drumul catre noi tipuri de telecomunicatii bazate pe lumina, stocarea optica a datelor si calculul cuantic, dar si catre procesarea cuantica a informatiei si dezvoltarea masuratorilor de precizie pentru unele dintre cele mai sensibile dispozitive din lume, cum este ceasul atomic.

Profesorul Cornell este fizician in cadrul Institutului National de Standarde si Tehnologie (INST) din Statele Unite ale Americii. In acelasi timp, este profesor adjunct al Departamentului de Fizica al Universitatii din Colorado si Membru al Joint Institute for Laboratory Astrophysics, institutul comun al INST si Universitatii din Colorado.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.