Hope and Homes for Children: Hope Concert a reunit peste 700 de invitati la Ateneul Roman

Ștefan Dărăbuș_Hope Concert 2019_Foto Mihnea CiuleiAteneul Roman a fost a fost gazda celei de-a saptea editii a Hope Concert, evenimentul anual organizat de Hope and Homes for Children in sprijinul copiilor vulnerabili din Romania.

Pentru al patrulea an la rand, CSRMedia.ro a sustinut ca Partener Media acest eveniment.

Violonistul Alexandru Tomescu, soprana Irina Iordachescu, solistele Feli si Alexandra Usurelu, Adrian Despot si Cezar Popescu (Vita de Vie) alaturi de Blue Noise, Zoli TOTH, trupa FiRMA, acompaniati de Ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu au ales sa isi arate, prin muzica, sprijinul pentru programele desfasurate de Fundatie si pentru copiii din aceste programe.

Evenimentul a fost prezentat de Amalia Enache, jurnalist PRO TV si Ambasador Hope and Homes for Children de noua ani, si Dragos Bucurenci, director de dezvoltare al Fundatiei.

Peste 700 de invitati au fost prezenti la Ateneu si au urmarit momentele artistice impresionante dedicate celor mai vulnerabili copii ai Romaniei.

Hope Concert 2019 a marcat aniversarea a 21 de ani de activitate a Hope and Homes for Children in Romania si s-a bucurat de prezenta Excelentei Sale Michèle Ramis, Ambasadoarea Frantei, si a Excelentei Sale Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii, precum si a numerosi reprezentanti ai companiilor partenere ale Fundatiei, vedete si sustinatori. Printre invitati s-au numarat: Corina Caragea, Diana Enache si Ramona Paun (PRO TV), Alina Vilcu, Omid Ghannadi, Cristina Joia, Laura Boghiu si Valentin Ionascu, echipa de arhitecti si designeri de interior din echipa „Visuri la cheie” de la PRO TV, stilistul Adina Buzatu, Marius Pancu (Digi 24), Diana Sar si Olimpia Melinte, actritele din serialul „Vlad” de la PRO TV, Mihai Morar (Radio ZU).

Hope Concert este cel mai important eveniment pe care Hope and Homes for Children il organizeaza in fiecare an pentru a atrage atentia asupra programelor de dezinstitutionalizare si de prevenire a separarii copilului de familie pe care le desfasoara in Romania incepand cu anul 1998.

Stefan Darabus„Nu mai suntem doar noi cei care vorbim despre traumele pe care le produce institutionalizarea asupra copiilor. Se intampla ceva: tot mai multe voci tinere se fac auzite cu marturii despre calvarul copilariei traite fara familie. Sunt vocile celor care au crescut in orfelinate. Inversunati, dar autentici, stiu cel mai bine despre ce vorbesc, pentru ca au trait ei insisi cosmarul pe care noi doar il banuim sau ni-l imaginam. Au creat organizatii. S-au constituit in asociatii. Lupta pentru cei care inca sufera durerea cumplita a institutionalizarii. Pentru ca ei stiu foarte bine cat doare si ce rani adanci lasa sindromul de separare. Desi macinati de lipsa de afectiune si de absenta iubirii parintesti, sunt hotarati sa puna umarul la distrugerea acestei traume pentru generatiile de copii care vin dupa ei. Pot doar sa imi inchipui cat de crunt trebuie sa fie sa cresti fara parinti, fara iubire. Si totusi, ei ofera atat de mult celor din jurul lor si fac tot ce le sta in puteri pentru ca alti copii sa nu mai sufere cat au suferit ei. Ei sunt eroii mei. Lor le dedic aceasta editie a Hope Concert, inclinandu-ma in fata lor”, a declarat Stefan Darabus, Director regional, Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children.

Pentru al saptelea an consecutiv, Ateneul Roman a fost locul in care muzica clasica s-a contopit cu ritmurile pop si rock, dand glas sperantei si caritatii, in sprijinul copiilor vulnerabili.

Alexandra Usurelu a interpretat piesele „Tie” si „Ceva se intampla cu noi” acompaniata de Ansamblul Violoncellissimo. Violonistul Alexandru Tomescu a impresionat audienta prin interpretarea unui „Dans taranesc” semnat de Constantin Dimitrescu si a „Serenadei” semnate de Mircea Chiriac.

Soprana Irina Iordachescu a interpretat cu multa emotie aria Laurettei din opera „Gianni Schicchi” si faimoasa arie „Lascia ch’io pianga” compusa de G. F. Haendel. Zoli TOTH a adus muzica neconventionala pe scena Ateneului, prin piesele „Iubeste si lasa” si „Patimile Estului” interpretate la instrumente de percutie.

Ritmurile pop, rock si clasic s-au impletit in piesele „Va urma”, interpretata de Feli, si „Mangaierea lumii”, interpretata de trupa FiRMA. Adrian Despot si Cezar Popescu (Vita de Vie), alaturi de grupul de backing vocals Blue Noise, au interpretat cunoscuta piesa „Luna si noi”.

Seara s-a incheiat memorabil cu melodia „Bohemian Rhapsody”, interpretata de Ansamblul Violoncellissimo si Alex Gavril, chitaristul trupei FiRMA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.