House of Denmark – vizitata de peste 10.000 de oameni de Ziua Europei

House of DenmarkPeste zece mii de bucuresteni au patruns in atmosfera daneza prin spatiul „House of Denmark”, creat de Ambasada Regala a Danemarcei si de partenerii sai. In cadrul unui amplu proiect realizat cu ocazia Zilei Europei, calatorii metroului bucurestean au vizitat cele 28 de statii ce au reprezentat, pentru o zi, cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Statia de metrou Unirii 1 a fost desemnata sa-i duca pe calatori intr-o incursiune in Danemarca, organizata cu aportul Ambasadei Regale a Danemarcei la Bucuresti si a 14 companii daneze. Sub titlul „House of Denmark”, statia de metrou a devenit un univers verde si plin de viata, ce a oferit informatii despre Danemarca si despre resursele ei, premii si multe surprize celor prezenti. Conceptul a fost alesHouse of Denmark_statia_Unirii pentru a ilustra caracterul sustenabil al Danemarcei si, mai mult, al orasului Copenhaga, desemnata Capitala Verde a Europei in 2014.

Michael Sternberg, Ambasadorul Danemarcei la Bucuresti„De Ziua Europei am dezvoltat House of Denmark pentru a-i face pe bucuresteni sa simta spiritul danez si valorile care ne caracterizeaza: sustenabilitatea, calitatea si confortul. La finalul acestui proiect, ma bucur ca am reusit sa redam optimismul si pofta de viata a danezilor si ca ne-am indeplinit misiunea cu succes”, a declarat ES Dl Michael Sternberg, Ambasadorul Danemarcei la Bucuresti.

Pe toata durata zilei de 9 mai, statia de metrou Unirii 1 a fost transformata intr-o adevarata casa sustenabila, amenajata cu mobilier danez realizat de BO Concept, solutii pentru mansarda VELUX, plante si flori intretinute de pompele de alimentare cu apa Grundfos, pentru a recrea un colt de poveste. Calatoarele au intrat in atmosfera de basm pentru o zi, probând si câstigând pantofi ECCO si vouchere de cumparaturi, si au putut opta pentru calatorii in tinuturi indepartate, alaturi de SAS.

In „House of Denmark”, sticlele de Carlsberg, berea nordica celebra in toata lumea, au fost transformate in lampi si instalatii artistice. Atmosfera a fost incalzita de sistemele daneze Danfoss si materialele termoizolante ROCKWOOL, iar ceilalti parteneri au contribuit cu multe alte surprize, precum mesaje despre solutiile software de business SAP Business One pentru companii mici si mijlocii ale System Innovation Romania, toate elementele fiind livrate in cel mai scurt timp chiar din Danemarca de catre DSV.

Mai mult, copiii au avut parte de multe surprize pregatite de ISS – 3D Romania si au fost provocati sa construiasca o casa ecologica din caramizi LEGO. In acest timp, mamele s-au putut relaxa si citi despre celulele stem cu ajutorul informatiilor oferite de Stem Sure, iar cei mici s-au putut bucura de mobila special pregatita pentru ei de catre FLEXIMO.

Ziua Europei este o sarbatoare anuala a pacii si a unitatii in Europa, celebrata an de an in statele membre UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.