IKEA a donat 30,8 milioane de euro pentru a aduce lumina in taberele de refugiati

Campania globala a Companiei IKEA a contribuit la strangerea a 30,8 milioane de euro pentru ca UNHCR, Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, sa le poata oferi lumina si surse de energie regenerabila familiilor de refugiati care locuiesc in tabere din Asia, Africa si Orientul Mijlociu. Suma totala a fost stransa din vanzarea ledurilor si lampilor cu led in cadrul campaniei desfasurate in magazinele IKEA din toata lumea, in trei etape, intre februarie 2014 si decembrie 2015. Clientii si angajatii IKEA din peste 300 de magazine din 40 de tari au transformat aceasta initiativa intr-un succes. IKEA Foundation a donat un euro pentru fiecare produs cu led vandut in magazinele IKEA si online.

Per Heggenes, CEO IKEA FoundationO viata mai buna pentru refugiati” a fost „o campanie de mare succes, care ne-a permis sa contribuim cu milioane de euro pentru a-i ajuta pe unii dintre cei mai vulnerabili oameni de pe planeta. Toate acestea se datoreaza implicarii angajatilor IKEA si a clientilor fideli.” De asemenea, a declarat ca este „extrem de mandru de faptul ca IKEA Foundation a putut sa ajute UNHCR sa furnizeze energie regenerabila si sa ofere o sansa la educatie miilor de copii si familii de refugiati, facandu-le astfel viata un pic mai buna”, a declarat Per Heggenes, CEO IKEA Foundation.

Cea mai recenta etapa a Campaniei „O viata mai buna pentru refugiati” s-a desfasurat in perioada noiembrie –decembrie 2015 si a contribuit la strangerea a 12,4 milioane de euro la nivel global – suma ce va fi donata de catre IKEA Foundation catre UNHCR. Astfel, UNHCR va putea sa ofere in continuare lumina si energie pentru sute de mii de refugiati din Asia, Africa si Orienul Mijlociu. In plus, banii stransi vor ajuta mii de copii ai familiilor din taberele de refugiati sa mearga la scoala.

Clientii Magazinului IKEA din Bucuresti au cumparat 61.254 de LEDARE intre 29 noiembrie – 19 decembrie 2015, sprijinind astfel campania “O viata mai buna pentru refugiati”. La nivel global, magazinul IKEA din zona comerciala Baneasa s-a clasat pe locul 16 in functie de numarul de leduri vandute. Astfel, 61.254 de euro din donatia totala a IKEA Foundation catre UNHCR sunt contributia companiei IKEA Romania la imbunatatirea conditiilor de viata ale refugiatilor din toata lumea.

Resursele de lumina si energie din surse regenerabile vor face taberele de refugiati mai sigure si mai confortabile pentru familiile care locuiesc acolo. Razboiul si persecutiile sunt principalele cauze care ii fac pe oameni sa caute refugiu, insa pentru UNHCR schimbarile climatice care provoaca dezastre naturale ca seceta, inundatiile si lipsa resurselor naturale sunt motive importante de ingrijorare.

UNHCR cauta solutii adaptate la conditiile locale, precum ferma sustinuta de lumina solara din tabara de refugiati Azraq din Iordania. Construita cu finantare obtinuta in urma campaniei „O viata mai buna pentru refugiati”, ferma va acoperi nevoia de energie a 60.000 de refugiati. De asemenea, va reduce emisiile de dioxid de carbon, care ar fi fost generate de folosirea de combustibil fosil, cu 3.500 de tone pe an.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.