IKEA: Aproape 50.000 euro stransi prin intermediul Campaniei jucariilor de Plus

IKEA_Jucariile_de_plus_vor_la_scoalaIn cadrul Campaniei Jucariilor de Plus de anul acesta, clientii Magazinului IKEA din Zona Comerciala Baneasa au cumparat 49.226 de jucarii de plus (intre care si 1.297 carti de povesti). Pentru fiecare jucarie de plus sau carte de povesti cumparate in timpul campaniei (3 noiembrie 2013 – 4 ianuarie 2014), IKEA Foundation a donat cate un euro pentru proiecte educationale realizate de UNICEF si Salvati Copiii. Anul acesta, magazinul din Bucuresti a urcat o pozitie in clasamentul global realizat pe baza mediei vanzarilor per magazin, situandu-se pe locul 4 in lume (dupa Rusia – media 84.710, Ikea_Campania_Jucariilor De plus_2013Thailanda – media 67.212 si Irlanda – media 60.883). In topul magazinelor cu cele mai mari vanzari de jucarii de plus, magazinul din Bucuresti a ocupat pozitia 28 din 340.

Gabriela Alexandrescu-Salvati CopiiiPrin intermediul programului Sanse egale pentru toti copiii intr-o societate fara discriminare, initiat de Salvati Copiii si implementat cu ajutorul IKEA Foundation, am reusit sa le oferim sansa pentru un viitor mai bun copiilor din mai multe zone ale tarii. Cu fondurile obtinute in acest an, vom continua programele educationale pentru copiii din mediile defavorizate, educatia si consilierea parentala si cea pentru copiii victime ale unei forme de violenta sau abuz”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Salvati Copiii Romania.

Clientii din Romania au avut sansa sa se implice si in initiativa “Doneaza de doua ori”, care presupune donarea jucariilor de plus si a cartilor pentru copii cumparate din magazinul IKEA. Acestea au fost directionate catre programele locale de caritate. Astfel, peste 950 de jucarii au fost donate catre Salvati Copiii Romania.

In 2013, s-au strans peste 10,1 milioane de euro in intreaga lume, iar cu ajutorul donatiilor IKEA Foundation va sprijini 19 proiecte UNICEF si Salvati Copiii in 18 tari. Fondurile donate catre UNICEF vor finanta initiativele „Scoli pentru Africa” in opt tari si „Scoli pentru Asia” in China. Fondurile donate catre Salvati Copiii vor sprijini educatia pentru copiii din grupurile marginalizate din Asia si Europa de Est.

La nivel global, de la inceputul campaniei, in 2003, IKEA Foundation a donat 67 de milioane de euro care au contribuit la imbunatatirea oportunitatilor de educatie pentru 11 milioane de copii din 46 de tari. Donatiile au fost folosite de catre UNICEF si Salvati Copiii pentru formarea profesorilor, pentru imbunatatirea metodelor de predare si a sistemelor de protectie a copilului, pentru furnizarea de materiale educationale si cresterea ratei de scolarizare.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.