IKEA comercializeaza doar becuri cu led in magazinele sale din toata lumea

IKEA_LED_2In magazinele IKEA din toata lumea va fi disponibila, incepand din luna septembrie, doar gama de iluminat formata  in totalitate din leduri sau produse compatibile cu led. Ledul (abrevierea pentru Light Emitting Diode – dioda electroluminiscenta) este un cip de dimensiuni mici care produce lumina. Se aprinde instantaneu si are lumina continua, similara cu lumina soarelui. Becurile cu led pot lumina pana la 25.000 de ore si folosesc mai putina energie. Astfel, factura la electricitate scade si becurile dureaza pana la 20 de ani. Ledurile ofera iluminat de inalta calitate si solutii pentruIKEA_LED_1 preferintele si nevoile oamenilor din diferite zone ale lumii.

2013-Daniela_Stoican_PR_Manager_IKEA_RomaniaIKEA isi doreste sa fie o companie responsabila, iar sustenabilitatea este integrata in toate actiunile noastre. Unul dintre principalele obiective ale strategiei de sustenabilitate People and Planet Positive este acela de a avea in gama de produse de iluminat doar leduri sau produse compatibile cu tehnologia led. Acum anuntam oficial ca ne-am atins acest obiectiv si ne bucuram ca ii putem inspira pe clientii nostri sa economiseasca electricitate, bani si sa scada emisiile de dioxid de carbon. Ledurile pot avea astfel un impact global semnificativ pentru scaderea consumului de energie electrica si ofera in acelasi timp o sursa de iluminare eficienta pentru locuinte,” a declarat Daniela Stoican, PR Manager IKEA Romania.

Clientii pot alege intre lumina calda sau rece si aproape toate becurile sunt reglabile, vin in toate formele si marimile si la cea mai buna calitate. Compania IKEA, alaturi de furnizorii sai, s-a implicat in imbunatatirea performantelor becurilor cu led. Acum, experienta iluminatului cu led are rezultate remarcabile.

Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA GroupBecurile cu led reprezinta o revolutie in materie de iluminat. In conditiile in care facturile la electricitate sunt din ce in ce mai mari si consumul global de energie se afla in crestere, trecerea la iluminatul cu tehnologie cu led va avea un impact foarte mare. Credem ca oricine ar trebui sa isi permita un stil de viata mai responsabil fata de mediul inconjurator, asa ca ne straduim ca preturile ledurilor IKEA sa fie cat mai accesibile pentru cei mai multi oameni, in cele peste 350 de magazine IKEA din 50 de tari”, a declarat Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA Group.

Avantajele ledurilor IKEA

  • Dureaza pana la 20 de ani si isi pastreaza cantitatea si calitatea luminii pe termen lung
  • Becurile cu led sunt disponibile in aproape toate formele si marimile pentru a se potrivi cu toate tipurile de corpuri de iluminat
  • Se aprind imediat si dau nivelul maxim de iluminare instantaneu
  • Nu contin mercur, o substanta toxica pentru oameni si mediu. De aceea, se pot colecta pentru reciclare ca deseuri electrice obisnuite, nu ca deseuri periculoase
  • Permit noi solutii de design.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.