IKEA deruleaza campania Jucariilor de plus, ce sprijina UNICEF si Salvati Copiii

Magazinul IKEA Bucuresti deruleaza, pana pe 29 decembrie, campania anuala a Jucariilor de Plus, prin care, pentru fiecare jucarie de plus cumparata, IKEA Foundation doneaza un euro pentru educatia copiilor. Sunt sprijinite programele UNICEF si Salvati Copiii ce ofera acces la educatie, atat copiilor din Romania, cat si celor din alte tari aflate in curs de dezvoltare. Astfel, Magazinul IKEA din Bucuresti se alatura pentru al treilea an consecutiv campaniei internationale anuale a Jucariilor de Plus. Iarna trecuta campania a dus la strangerea a 56.405 de euro.

“Le multumim tuturor clientilor si angajatilor magazinului IKEA din Bucuresti pentru ajutorul oferit pana acum in campania Jucariilor de Plus. Este una dintre cel mai frumoase campanii la care am contribuit si sper ca si anul acesta sa avem rezultate cat mai frumoase pentru a putea ajuta cat mai multi copii”, a declarat Cornel Oprisan, Retail Manager IKEA Romania.

In lume, campania Jucariilor de Plus se desfasoara inca din 2003. De atunci si pana in prezent, IKEA Foundation a donat 47,5 milioane euro, bani care au ajutat opt milioane de copii, din aproape 40 de tari. Numai in aceasta toamna 1,8 milioane de euro au fost donati proiectului „Sanse egale pentru toti copiii, intr-o societate fara discriminare”, desfasurat de Salvati Copiii Romania.

“Datorita donatiilor IKEA Foundation, organizatia Salvati Copiii va derula timp de trei ani actiuni pentru a raspunde in mod concret unora din cele mai stringente probleme cu care se confrunta copiii, din cauza stigmatizarii și a stereotipurilor. In cadrul proiectului “Sanse egale pentru toti copiii intr-o societate fara discriminare” se va asigura acces la educatie pentru copiii de etnie roma, prin infiintarea a 30 de gradinite estivale; de asemenea, 9000 de copiii cu dificultati psiho-emotionale, precum si familiile acestora vor beneficia de programe de sprijin si servicii gratuite de consiliere”, a precizat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Fondurile donate catre Salvati Copiii vor ajuta la dezvoltarea proiectelor de educatie pentru copiii marginalizati, pentru cei din minoritatile etnice si pentru cei cu dizabilitati si nevoi speciale din Romania, Cambodgia, Vietnam, Bangladesh, Indonezia, Myanmar, Fillipie si Lituania. Fondurile donate catre UNICEF vor sustine initiativa “Scoli pentru Africa”, prin care se va asigura o educatie de calitate pentru copiii din Burkina Faso, Etiopia, Madagscar, Mai, Mozambic, Niger, Africa de Sud si Malawi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.