IKEA deruleaza la nivel global campania “O viata mai buna pentru refugiati”

Ethiopia 2013, Dollo Ado, RefugeesPana pe 29 martie, pentru fiecare LEDARE (bec cu tehnologia LED) achizitionat din magazinele IKEA din toata lumea, IKEA Foundation doneaza un euro catre Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR). Actiunea se inscrie in campania  „O viata mai buna pentru refugiati” (“Brighter Lives for Refugees”), derulata in aceasta perioada la nivel mondial. Fondurile stranse in campanie vor fi utilizate pentru a readuce speranta in randul celor carora conflictele armate le-au distrus casele, fortandu-i sa caute adapost in taberele de refugiati. Donatiile vor contribui la consolidarea infrastructurii de iluminare stradala pe baza de energie solara, la dotarea refugiatilor cu lanterne solare pentru uz domestic si la dezvoltareaIKEA - Brighter Lives for Refugees de tehnologii care folosesc energie regenerabila in taberele UNHCR de refugiati din tari ca Etiopia, Ciad, Bangladesh si Iordania.

Per Heggenes, CEO IKEA FoundationViata intr-o tabara de refugiati poate fi foarte complicata, in special pentru copii. Absenta unui sistem de iluminare corespunzator limiteaza activitatile zilnice care noua ni se par firesti, cum ar fi cina in familie sau realizarea temelor pentru scoala. De asemenea, are un impact foarte puternic asupra sigurantei si asupra posibilitatii familiilor de a-si genera propriile venituri. Prin campania „O viata mai buna pentru refugiati”, ne propunem sa asiguram infrastructura de iluminare necesara si energie regenerabila pe strazile si in casele din taberele de refugiati, astfel incat UNHCR sa contribuie la imbunatatirea vietii de zi cu zi a copiilor si familiilor refugiate”, a declarat Per Heggenes, CEO IKEA Foundation.

In prezent, sunt aproximativ 10,5 milioane de refugiati in intreaga lume, iar jumatate dintre acestia sunt copii. Pentru unii refugiati, singura solutie este sa traiasca in tabere special amenajate, unde lipsa unor sisteme de iluminat pe timp de noapte poate avea efecte devastatoare asupra sigurantei personale. Activitati simple, precum toaleta zilnica sau colectarea apei pot deveni periculoase dupa lasarea intunericului, in special pentru femei. Astfel, donatiile care provin din campanie vor transforma fiecare tabara de refugiati intr-un loc mai sigur, in care copiii si familiile lor sa se simta acasa, prin imbunatatirea infrastructurii de iluminare. In plus, se vor aloca fonduri si pentru educatia primara a copiilor.

IKEA Foundation promoveaza si sustine dreptul fiecarui copil la educatie si siguranta. Astfel, IKEA Foundation a semnat in 2010 un parteneriat pe termen lung cu UNHCR. In cadrul acestuia, le asigura tuturor persoanelor aflate in tabere de refugiati adaposturi, siguranta si educatia necesara pentru a consolida comunitatile formate.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.