IKEA Foundation ajuta UNHCR sa transforme taberele de refugiati in locuri mai sigure

IKEA - O viata mai buna pentru refugiati_2Campania „O viata mai buna pentru refugiati” (“Brighter Lives for Refugees”), initiata de IKEA Foundation si Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), revine in magazinul IKEA din Bucuresti de la 1 Februarie 2015. Pentru fiecare LEDARE (bec LED) achizitionat din magazinele IKEA din toata lumea pana pe 28 martie, IKEA Foundation doneaza 1 euro pentru a ajuta UNHCR sa transforme taberele de refugiati in locuri IKEAmai sigure pentru familiile care locuiesc acolo.

Per Heggenes, CEO IKEA Foundation„Credem ca fiecare copil merita un loc pe care sa il poata numi acasa. In fiecare an, milioane de copii pierd aproape totul din cauza dezastrelor naturale sau conflictelor, iar multe familii cauta refugiu in taberele de refugiati pentru a se bucura de o locuinta, hrana şi apa potabila. Colaborarea noastra cu UNHCR are ca scop sustinerea comunitatilor care se afla in cautarea unui refugiu, iar in cadrul programelor ne concentram pe calitatea adaposturilor, ingrijire şi educatie”, a afirmat Per Heggenes, CEO IKEA Foundation.

In prezent, aproximativ 13 milioane de refugiati se afla in grija UNHCR, iar jumatate dintre acestia sunt copii. Pentru toti refugiatii care traiesc in tabere, mijloacele de trai, activitatile sociale şi educationale se opresc de obicei la apusul soarelui din cauza lipsei surselor de lumina. Datorita campaniei „O viata mai buna pentru refugiati”, multi dintre ei beneficiaza acum de iluminare şi solutii energetice.

„In ultimul an a fost inregistrata o creştere dramatica a numarului oamenilor aflati in cautare de refugiu, ceea ce a condus la un nivel care nu a mai fost atins de la al doilea razboi mondial. Ajutorul venit din partea IKEA Foundation prin campania „O viata mai buna pentru refugiati” a avut un impact major in imbunatatirea conditiilor de trai pentru refugiati”, declara António Guterres, Inaltul Comisar ONU pentru Refugiati.

Campania, lansata in 2014, a contribuit la strangerea a 7,7 milioane de euro cu ajutorul angajatilor şi clientilor companiei IKEA.

O parte din donatia de anul trecut a fost folosita pentru a ajuta peste 11.000 de refugiati sirieni care traiesc in tabara de refugiati Azraq din Iordania. Acestia au primit lampi pe baza de energie solara ce pot fi folosite ca surse de lumina, astfel incat familiile sa isi poata desfasura activitatile de zi cu zi. In plus, lampile ii ajuta pe copii sa poata invata dupa lasarea intunericului si sa obtina rezultate mai bune la scoala. Luminile stradale si lampile cu energie solara le permit adultilor sa lucreze, iar familiilor sa se intalneasca si dupa apus.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.