IKEA Foundation: Donatii de 110 milioane USD pentru sprijinul copiilor

IKEA Foundation a reusit sa stranga anul trecut 110 milioane de dolari sub forma de subventii sau donatii pentru a ajuta copii si familii sarace din 28 de tari aflate in curs de dezvoltare. Astfel, conform datelor cuprinse in raportul anual al fundatiei, nu mai putin de 74 de milioane de copii din India au primit ajutor datorita unui parteneriat realizat cu UNICEF pe o perioada de 10 ani. Totodata, in 2012 au fost donate catre UNICEF si Salvati Copiii 9,3 milioane de euro prin intermediul campaniei Jucariilor de Plus. IKEA Foundation a lansat anul trecut si programul IWitness pentru ca angajatii IKEA sa se poata intalni cu familiile si comunitatile care au primit ajutor in urma campaniei Jucariilor de Plus.

“Am fost foarte bucurosi sa donam 110 milioane de dolari anul trecut pentru a crea oportunitati pentru copiii si familiile sarace care traiesc in tarile aflate in curs de dezvoltare. Cu toate acestea, nu este important cat am donat, ci cum am oferit donatiile. Prin colaborari de lunga durata cu partenerii potriviti, putem contribui la implementarea unor schimbari durabile si inovatoare, reusind sa cream pana in 2015 o diferenta in bine in vietile a 100 de milioane de copiii”, a declarat PerHeggenes, CEO IKEA Foundation.

IKEA Foundation sustine prin intermediul campaniei Jucariilor de Plus programe pentru ajutorarea copiilor din familii defavorizate realizate impreuna cu Salvati Copiii Romania si UNICEF.48.171 de jucarii de plus au fost cumparate din magazinul IKEA din Romania in timpul campaniei Jucariilor de Plus desfasurata intre 4 noiembrie si 29 decembrie 2012. Pentru fiecare jucarie de plus cumparata, IKEA Foundation a donat cate 1 euro pentru proiecte educationale realizate de UNICEF si Salvati Copiii.

IKEA Foundation este in prezent organizatia care ofera cele mai importante donatii la nivel mondial pentru UNICEF, UNHCR, Agentia ONU pentru Refugiati, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Salvati Copiii si Lupta pentru Pacea Internationala.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.