IKEA Foundation si UNHCR continua campania „O viata mai buna pentru refugiati”

Dollo Ado, Refugees

IKEA Foundation si UNHCR continua campania „O viata mai buna pentru refugiati” in peste 40 de tari, pentru a strange fonduri pentru refugiati. Intre 29 noiembrie si 19 decembrie, pentru fiecare led vandut in magazinele IKEA sau online, IKEA Foundation va dona un euro pentru a ajuta UNHCR (Agentia Natiunilor Unite pentru Refugiati) sa ofere lumina si energie regenerabila oamenilor care locuiesc in taberele de refugiati, transformandu-le in locuri mai sigure si potrivite vietii de zi cu zi. Fondurile stranse in campanie se vor transforma in surse solare de iluminat stradal, lanterne solare pentru uz domestic si sisteme energetice solare care vor spori autonomia energiei in beneficiul refugiatilor si comunitatilor gazda din tabere de refugiati UNHCR din Asia, Africa si Orientul Mijlociu. In plus, campania va finanta accesul la educatia primara in tabere.

Ikea

PerHeggenes_CEO_IKEA_Foundation„Din pacate, criza refugiatilor este intr-o crestere continua din cauza situatiilor de conflict prelungit din lume si nu pare sa se opreasca in curand. In plus, factori mai putini cunoscuti, precum dezastrele naturale induse de schimbarile climatice, ar putea sa forteze si mai muti oameni sa caute locuri mai sigure pe care sa le numeasca acasa. Milioane de refugiati din intreaga lume au nevoie de ajutor si credem ca mai avem multe de facut, in special in zone precum Iordania, Etiopia, Banglades sau Ciad, unde se afla cele mai mari tabere de refugiati, iar comunitatile locale nu au posibilitatea sa ajute”, a declarat Per Heggenes CEO, IKEA Foundation.

La nivel global, exista peste 19,5 milioane de refugiati, iar jumatate dintre ei sunt copii. Razboiul si persecutiile sunt principalele cauze care ii fac pe oameni sa caute refugiu, insa, pentru UNHCR, schimbarile climatice care provoaca dezastre naturale ca seceta, inundatiile si lipsa resurselor naturale sunt motive importante de ingrijorare.

Campania IKEA „O viata mai buna pentru refugiati” a inceput in 2014. Cateva date importante sunt:

  • Peste 284.000 de refugiati si membri ai comunitatilor gazda din Etiopia si Iordania au o viata mai sigura noaptea datorita celor peste 56.000 de lanterne solare si instalarii a 720 de lumini solare stradale.
  • Peste 37.000 de copii refugiati s-au inscris in clasele primare in Banglades, Ciad si Etiopia si astfel si-au continuat educatia. In plus, peste 740 de profesori au beneficiat de cursuri in aceste tari.
  • In Banglades au fost construite 22 de statii de biogaz, iar 15% dintre deseurile umane sunt acum procesate pentru a genera combustibil verde pentru gatit.

IKEA Foundation, cel mai mare partener privat al UNHCR, crede ca fiecare copil merita un loc pe care sa il numeasca acasa. Din 2010 a inceput un parteneriat cu UNHCR, prin care ofera adapost, facilitati si educatie familiilor si copiilor care se afla in taberele de refugiati si in comunitatile vecine din Asia, Africa si Orientul Mijlociu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.