IKEA ofera o luna platita de concediu pentru taticii care au devenit recent parinti

IKEA sprijina angajatii care au copii mici_photoIKEA ofera o luna platita de concediu parental pentru angajatii sai care au devenit recent parinti, aratandu-le astfel ca IKEA apreciaza echilibrul dintre viata personala si cea profesionala.

Pe parcursul acestei luni, pe care o pot lua o singura data, tatii vor primi salariul integral. Este un beneficiu suplimentar oferit de IKEA Romania angajatilor sai, in completarea a ceea ce ofera statul prin lege.

Aceasta decizie face parte din abordarea mai ampla a organizatiei IKEA SEE de promovare a egalitatii de gen in societate si de a arata angajatilor sai ca ii apreciaza atat in rolul pe care il au la locul de munca, cat si in cel de acasa.

„Timpul petrecut alaturi de familiile noastre este important pentru a crea un echilibru intre activitatea de la locul de munca si viata personala si ne face angajatii mai multumiti. Stim ca acest lucru este si mai important pentru angajatii nostri care au copii mici. Vrem sa ii sprijinim in noile lor roluri. In acelasi timp, suntem constienti ca in mai mult de 95% din cazurile din Romania, mamele sunt cele care isi iau concediul de crestere a copilului, de cele mai multe ori decizia fiind luata din considerente financiare astfel incat familiei sa ii fie mai bine. Ca o companie dedicata egalitatii de sanse, prin aceasta luna de concediu paternal platit vrem sa incurajam o implicare egala din partea tatilor in cresterea copiilor de la o varsta frageda”, a spus Georgiana Stancu, HR Manager IKEA Romania.

Aproape 3% dintre tatii din IKEA Romania au folosit, pana in prezent, concediul paternal oferit de stat. Alexandru Nacu, angajat in departamentul de vanzari, este unul dintre acestia. A stat in concediul parental opt luni si spune ca deja ii este dor. Alexandru crede ca acestea sunt cu siguranta cele mai importante momente pentru un tata: „Sa stai acasa alaturi de copilul tau este un gest respectabil pentru un barbat. Cand prietenii si rudele mele au aflat ca voi lua concediul de paternitate, mi-au spus ca am curaj si ca ma apreciaza pentru decizia mea.”

IKEA considera ca acest concediu platit pentru tati aduce beneficii multiple pentru o societate echilibrata si o afacere ca atare. In acest fel, IKEA isi doreste sa sporeasca intelegerea angajatilor cu privire la importanta diviziunii muncii acasa si sa faciliteze reintoarcerea partenerelor la locul de munca, in timp ce angajatii de sex masculin vor fi si mai motivati atunci cand se reintorc la serviciu dupa o luna de concediu.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.