IKEA si Salvati Copiii: 653 de copii sustinuti prin proiectul „Gradinite Estivale”

Gradinite Estivale - Salvati Copiii Romania 3IKEA si Salvati Copiii Romania au sustinut 653 de copii din 30 de gradinite din Bucuresti si din judetele Arges, Constanta, Dambovita, Iasi, Dolj, Tulcea si Calarasi prin intermediul proiectului „Gradinite Estivale”. Cei mici au beneficiat de cursuri gratuite, materiale didactice, gustare zilnica si produse igienico-sanitare. In plus, 94% dintre copiii participanti au continuat, dupa finalizarea programului estival, o forma de invatamant. Aceasta pondere ajunge, in cazul anumitor gradinite, la 100%. Circa 85% dintre copiii inscrisi la scoala au finalizat clasa I, iar 583 de copii, respectiv 89% din totalul celor inscrisi in proiect, se afla in prezent in evidenta scolilor din comunitatile in care locuiesc.Gradinite Estivale - Salvati Copiii Romania 1

Vin dintr-o tara in care copiii au parte de un start lin in ceea ce priveste educatia, invata fara sa fie discriminati, iar scoala este un spatiu al libertatii, in care copiii se joaca si se dezvolta in acelasi timp. Ma intristeaza sa vad ca nu toti copiii se bucura de aceasta experienta, dar ma bucura faptul ca Salvati Copiii Romania si IKEA Foundation fac tot posibilul ca tot mai multi copii sa mearga la gradinita si la Scoala”, a declarat Judy Samuel, angajat IKEA Singapore.

In evaluarea proiectului, Salvati Copiii Romania a avut alaturi o echipa de angajati ai IKEA din Thailanda, Singapore, Malaysia, Croatia si Romania, direct implicati in activitatile de strangere de fonduri care au facut posibila aceasta initiativa. Acestia au avut astfel ocazia de a cunoaste in mod direct activitatile, beneficiarii si rezultatele programului implementat de Salvati Copiii Romania, cu sprijin financiar din partea IKEA Foundation.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.