Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

IKEA va elimina din gama de produse toate bateriile alcaline neincarcabile

ALKALISK (1)IKEA va elimina din gama de produse toate bateriile alcaline neîncărcabile până în octombrie 2021.

Odată cu această decizie, IKEA își dorește să inspire consumatorii care utilizează frecvent baterii clasice să treacă la cele reîncărcabile. Utilizarea regulată le permite ca, în timp, să economisească bani și să reducă deșeurile acasă.

Mai multe studii comparative actuale de evaluare a ciclului de viață arată că impactul bateriilor alcaline asupra mediului este mai mare în comparație cu bateriile de nichel-hidrură metalic (NiMH) atunci când sunt utilizate în dispozitive de uz casnic și cu un consum ridicat de energie, care sunt încărcate în mod regulat – așa cum sunt jucăriile, lanternele, difuzoarele portabile sau camerele foto.

După numai 10 încărcări ale unei baterii reîncărcabile NiHM, cum ar fi gama LADDA vândută în magazinele IKEA, emisiile de gaze cu efect de seră sunt mai mici în comparație cu utilizarea bateriilor alcaline pentru obținerea aceleiași cantități de energie. Când se ating aproximativ 50 de încărcări, impactul general asupra mediului al bateriilor NiMH este egal sau chiar mai mic decât impactul utilizării bateriilor alcaline.

“Consumatorii care au nevoie să utilizeze frecvent baterii pot beneficia de înlocuirea bateriilor alcaline cu baterii reîncărcabile. Economiile făcute în timp sunt substanțiale – atât asupra mediului, cât și atunci când vine vorba de portofelele acestora. IKEA a vândut la nivel global aproximativ 300 de milioane de baterii alcaline anul trecut, așa că vedem un mare potențial în a inspira clienții noștri să adopte noi comportamente și să utilizeze baterii reîncărcabile la potențialul lor maxim“, spune Emelie Knoester, Business Area Manager – IKEA Range & Supply.

În anul fiscal 2019, IKEA a vândut aproximativ 300 de milioane de baterii alcaline la nivel global. Calculele indică faptul că, dacă – ipotetic – toți clienții IKEA ar trece de la baterii alcaline ALKALISK la baterii reîncărcabile LADDA, le-ar folosi pentru dispozitive cu consum ridicat și le-ar încărca doar de 50 de ori reducerea globală a deșeurilor ar ajunge la 5.000 de tone anual. Deoarece o baterie LADDA poate fi încărcată de până la 500 de ori, există potențialul de a reduce deșeurile suplimentare.

„Suntem într-o călătorie prin care ne propunem să-i inspirăm pe oameni și să-i ajutăm să ducă o viață mai sănătoasă și mai sustenabilă. Eliminând treptat bateriile alcaline și concentrându-ne pe gama noastră de baterii reîncărcabile facem încă un pas în această călătorie – oferind clienților o soluție accesibilă și convenabilă pentru a prelungi durata de viață a produselor și a materialelor și pentru a reduce deșeurile”, spune Caroline Reid, Sustainability Development Manager – IKEA Range & Supply.

Angajamentul se aplică la nivel global și include gama de baterii alcaline ALKALISK. În acest moment, bateria tip buton litiu-ion, numită PLATTBOJ, va fi menținută în gamă deoarece unele soluții vândute în prezent de IKEA necesită o baterie tip buton pentru a funcționa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...