Industrie Mica Prahova a lansat primul blog privind siguranta rutiera

Compania Industrie Mica Prahova a lansat blogul de companie ”Drumul in siguranta”.  Blogul a fost creat exclusiv pe tematica sigurantei rutiere, ca parte a angajamentului asumat de companie in calitate de semnatar al Cartei Europene a Sigurantei Rutiere. Blogul are ca principale obiective educarea publicului in privinta importantei semnalizarii rutiere orizontale si verticale si a contributiei acestora la imbunatatirea sigurantei pe sosele. Pentru a pune la dispozitia tuturor celor interesati cele mai bune practici in domeniu, in cadrul blogului vor fi publicate studii, rapoarte si statistici realizate de diverse institutii, atat la nivel national, cat si international, cu privire la siguranta rutiera.

”In contextul in care se vorbeste din ce in ce mai des despre siguranta rutiera si despre modalitatile prin care aceasta poate fi imbunatatita, sugeram organismelor abilitate sa acorde o mai mare atentie domeniului semnalizarii rutiere,” a declarat Ioan Matres, Director General al societatii.

Conform studiilor internationale in domeniu, marcajele si indicatoarele rutiere sunt modalitati simple de reducere a numarului victimelor accidentelor rutiere. Prin lansarea blogului, societatea intentioneaza sa promoveze aceste solutii la nivel local, deoarece este stiut ca Romania se afla printre tarile cu cea mai ridicata rata a mortalitatii din cauza accidentelor rutiere.

Carta Europeana a Sigurantei Rutiere este o initiativa a Comisiei Europene creata in scopul reducerii numarului de accidente si, implicit, a victimelor cauzate de acestea. Peste 2300 de municipii, institutii, asociatii profesionale/federatii, companii si organizatii non-guvernamentale din Europa au semnat acest document pana in prezent.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.