ING a donat SMURD 20.000 de euro pentru achizitia unui avion sanitar

ING Asigurari de Viata a donat in aceasta luna Fundatiei pentru SMURD suma de 20.000 de euro. Banii vor fi utilizati pentru sprijinirea achizitionarii primului avion sanitar, destinat Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare.  Demersul se subscrie initiativelor ING de sustinere a eforturile organizatiilor care se implica activ in salvarea de vieti, si a fost initiat in iunie 2011, atunci cand ING a anuntat ca va dona cate SMURD 2 euro pentru fiecare asigurare suplimentara pentru afectiuni grave incheiata pana la finalul anului.

„Colaborarea ING cu Fundatia pentru SMURD s-a concretizat deja in doua proiecte importante pentru noi, prin prisma impactului pozitiv si pe termen lung pe care il genereaza in comunitate. Sustinerea SMURD prin contributia la achizitionarea primului avion sanitar pentru salvarea de vieti, alaturi de programul de educatie a publicului pentru acordarea primului ajutor Lectia de prim ajutor, sunt demersuri care ne reprezinta si in care incurajam cat mai multe companii sa se implice”, a declarat Carmen Soare, Director Marketing ING Asigurari de Viata.

Suma de 20.000 de euro donata catre Fundatia pentru SMURD include contravaloarea celor 2 euro promisi de ING anul trecut pentru fiecare asigurare pentru afectiuni grave incheiata in 2011 si o mica contributie suplimentara destinata sustinerii centrului de formare a paramedicilor SMURD

In 2011, Fundatia pentru SMURD a lansat Campania 2% pentru SMURD cu obiectivul declarat de a aduna fonduri in vederea achizitionarii unui avion sanitar destinat interventiilor de urgenta.  Pana in prezent in aceasta campanie s-au strans putin peste un milion de euro.

„Ca si anul trecut, cand am lansat Campania, spunem acelasi lucru – achizitionarea unui astfel de aparat de zbor, pe termen lung, este mai buna din punct de vedere economic decat inchirierea sa. Adunarea fondurilor este, insa, o cursa de durata. Acesta este motivul pentru care si anul acesta ne canalizam eforturile din Campania 2% pentru SMURD in acelasi sens”, a declarat Raed Arafat, Presedintele Consiliului Director al Fundatiei pentru SMURD.

Avionul va veni in sprijinul misiunilor de interventie de urgenta ale SMURD, in conditii meteo nefavorabile, pe timp de noapte sau atunci cand distanta depaseste resursele de zbor ale elicopterelor SMURD.

Strategia de responsabilitate sociala a ING Asigurari de Viata urmareste ca directii prioritare educatia financiara, protectia mediului si accesul la educatie pentru copiii talentati sau defavorizati. Acestora li s-au adaugat anul trecut programele care ofera “Sanse la viata”, prin actiuni de preventie si educatie, dar si de diagnostic si tratament. Concret, pe parcursul anului 2011 au fost dezvoltate noua proiecte de amploare si o serie de proiecte adiacente, printr-o investitie totala de 1,24 milioane de lei, aferenta programelor derulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.