ING Asigurari de Viata a dat o“Lectie de prim ajutor” pentru milioane de oameni

Programul “Lectia de prim ajutor” – dezvoltat de ING Asigurari de Viata in parteneriat cu Fundatia pentru SMURD si Asociatia MaiMultVerde – a inregistrat, intr-un singur an, peste 5,5 milioane de vizionari. In cadrul programului, partenerii pun la dispozitia beneficiarilor mai multe instrumentele cu ajutorul carora pot afla cum trebuie sa procedeze corect in situatii care necesita acordarea primului ajutor. Lansat in 2011 din dorinta de a oferi publicului larg un set de reguli elementare pentru acordarea primului ajutor in situatii de urgenta, programul include site-ul www.lectiadeprimajutor.ro, aplicatii pentru smartphone-uri si lectii publice de prim ajutor.

“In 2013 programul va fi extins prin adaugarea de noi informatii, rubrici speciale, precum si prin lansarea de noi aplicatii si organizarea de cursuri de prim ajutor pentru public, astfel incât sfaturile si solutiile practice salvatoare de vieti sa ajunga la un numar cât mai mare de oameni”, spun coordonatorii programului.

In primul an de functionare, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro a inregistrat peste 40.000 de vizite (dintre care peste 25.000 unice), fiind accesate peste 150.000 de pagini, iar fiecare utilizator având un timp mediu petrecut pe site de 4 minute. In cadrul site-ului sunt publicate permanent informatii de actualitate, rubrici speciale dedicate afectiunilor si solutiilor de prim ajutor de sezon, ilustratii grafice explicative si filme cu demonstratii ale solutiilor de prim ajutor. Vizitatorii pot adresa intrebari medicilor SMURD prin intermediul unui formular dedicat si primi raspunsuri in 24 de ore sau isi pot testa cunostintele printr-un quiz online.

Pentru a spori nivelul de interactivitate al programului si a asigura disponibilitatea informatiilor prin canale care sa permita oamenilor sa aiba acces la ele in momentul si locul in care au nevoie, utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare iOS si Android pot descarca si utiliza gratuit prima aplicatie cu solutii de prim ajutor disponibila in limba romana, cu ajutorul careia obtin rapid informatii si solutii pentru cele mai des intalnite probleme medicale. De la lansarea aplicatiilor, in luna august, s-au inregistrat deja 10.000 de descarcari – pentru fiecare descarcare realizata, ING Asigurari de Viata urmand sa doneze suma de un euro catre Fundatia pentru SMURD.

In cadrul programului au fost organizate si sase cursuri publice de prim ajutor, cu un public total de 150 de persoane, in cadrul carora instructorii SMURD au prezentat solutii de prim ajutor de baza, iar participantii au avut ocazia sa afle si sa testeze practic manevrele de baza in acordarea primului ajutor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.