ING Bank, in parteneriat cu Asociaţia Educaţie pentru Viaţă Reală (AEVR) si Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), au lansat noua versiune a platformei online banometru.ro, reconstruită pentru a răspunde nevoilor financiare actuale ale românilor.
Banometru este un program gratuit, ce oferă sprijin celor care doresc să devină sănătoși din punct de vedere financiar. Lansat în 2016, însumează în prezent peste 8.000 de utilizatori ai platformei, dintre care 1.180 au beneficiat de coaching individual. 40% dintre participanți înregistrează o creștere semnificativă a comportamentului financiar sănătos.
Programul oferă resurse 100% gratuite celor care se confruntă cu dificultăți legate de bani: cheltuielile le depășesc sau sunt egale cu veniturile, nu reușesc să facă economii, au probleme în gestionarea cheltuielilor și datoriilor. Pachetul de resurse a fost creat special pentru a-i ajuta să se redreseze.
”Banometru este unul dintre programele sociale ING în continuă evoluție, pe care alături de partenerii noștri și de participanți le-am adaptat și îmbunătățit permanent. Azi, oferim un mediu sigur pentru persoanele care au o perioadă dificilă financiar. Banometru este singurul program din România disponibil permanent, care, dincolo de informație utilă, reușește să ghideze spre o viață financiară echilibrată prin echipa de coachi financiari independenți. Mai mult ca oricând, în contextul crizei generate de pandemie, Banometru a dovedit că este relevant și de impact. La ING, credem foarte mult în oferirea de soluții care să îi elibereze clientului cât mai mult timp pentru a se putea concentra pe lucrurile care îi aduc bucurie. În același spirit, credem că un om fericit este un om sănătos financiar și suntem aici să oferim oricui instrumentele necesare pentru a ajunge la acest echilibru”, a declarat Alexandra Maier, Senior Corporate Social Responsibility Specialist ING Bank România.
După ce identifică resursele utile pentru ei, pe site, utilizatorii le pot aborda în mod flexibil, în funcție de timpul pe care îl pot aloca.
Programul este construit pentru a stimula progresul concret, cu schimbări tangibile. După numai șase luni în program, 67% dintre participanți folosesc bugetul în mod regulat, ca modalitate de planificare și organizare financiară. 59% iau decizii mai bune în ceea ce privește modul de cheltuire a banilor.
