Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

ING Bank: Finantare de 250.000 de euro, prin programul Adopta un proiect

Adopta_un_proiect_2019Angajatii ING Bank au votat proiectele preferate in cadrul celei de-a saptea editii a competitiei Adopta un proiect.
Printre acestea s-au remarcat propunerile care au sustinut cresterea capacitatii organizatiilor si interventii pentru ajutorarea persoanelor aflate in situatii dificile.

Cele sase proiecte care vor primi finantare se vor desfasura incepand din aceasta luna si vor avea loc in Fundulea-Calarasi, Iasi, Sibiu, Banatul Montan, Brasov si Bucuresti. Valoarea totala a grantului s-a ridicat la 250.000 de euro.

Castigatorii competitiei Adopta un proiect 2019 sunt:

  • Zi de Zi Alaturi de Copii”, Asociatia Ana si Copiii, pentru functionarea si cresterea capacitatii Centrului Educational Fundulea, Calarasi, care va sprijini 100 de copii (fata de 80, in prezent) prin asigurarea meselor calde pentru copii, servicii medicale de baza, ajutor zilnic la teme pe durata anului scolar, cursuri de limba engleza si informatica, dezvoltare personala cu ajutorul unui pedagog social si a unui psiholog, sustinere materiala a familiilor, tabara de vara.
  • ”Autismul fara lista de asteptare”, Fundatia Un copil, o speranta (UCOS), pentru cresterea capacitatii de primire in terapii a copiilor cu tulburari din spectrul autist (in acest moment, 40 de copii sunt in terapii zilnice, iar pe lista de asteptare sunt inregistrati 69 de copii) si  imbunatatirea calitatii serviciilor oferite in centrul din Sibiu prin recrutare si formare (psiholog, logoped, psihopedagog, specialist in terapie senzoriala).
  •  “Unitatea Mobila – Impreuna punem Caravana in miscare”, Asociatia Caravana cu Medici, pentru dezvoltarea filialei Iasi si organizarea a 24 de caravane medicale in zone rurale, izolate din punct de vedere al accesului la sistemul sanitar si dotarea unitatii mobile cu un ecograf portabil, incat 3.000 de persoane sa aiba la dispozitie un examen medical complet.
  • ”Caravana pentru Viata”, Club Lions Timisoara, pentru dotarea cu echipamente medicale a autospecialei care intervine in zona Banatului Montan pentru examinarea medicala a 2.000 de varstnici din sate izolate.
  • ”Atingerile Sperantei”, Fundatia Hospice Casa Sperantei, pentru cresterea calitatii vietii a 60 de pacienti copii si adulti cu boli incurabile din centrele Brasov si Adunatii Copaceni, Bucuresti prin interventii inovatoare de kinetoterapie, terapie multisenzoriala utilizate pe durata interventiilor medicale specializate si formarea a 30 de elevi de la scoli sanitare postliceale in ingrijirea paliativa.
  • ”NAO – ROBO-terapeutul copiilor bolnavi”, Asociatia M.A.M.E. pentru folosirea unui robot umanoid ca asistent interactiv in sedintele de terapie care va fi integrat ca mediator intre terapeuti si copii, dar si ca instrument de detensionare. Proiectul isi propune sprijinirea a 1.200 de copii diagnosticati cu boli grave, aflati in tratament in Bucuresti.

Richard De Graaf ING”Dincolo de a fi o ocazie prin care putem sa contribuim financiar la sprijinirea grupurilor vulnerabile din Romania, Adopta un Proiect e momentul in care fiecare dintre noi, cei care suntem parte din echipa ING Bank, vorbim despre cauze sociale si proiecte care imbunatatesc viata acestor oameni. Pentru noi, Adopta un proiect reprezinta perioada in care dezbatem cauze sociale, realizam inca o data efortul extraordinar depus de organizatiile non-guvernamentale din Romania si ne indemnam colegii ca, dincolo de a vota proiectele pe care sa le finantam, sa isi aleaga cauza in care cred si sa voluntarieze pe termen lung pentru un ONG”, a declarat Richard De Graaf, Head of Human Resources ING Bank.

Programul Adopta un Proiect a fost initiat de ING Bank in 2013 si a urmarit in toti acesti ani sa finanteze proiecte prin care sa ajute comunitati locale si persoane aflate in situatii dificile. In cei sapte ani ai programului, ING Bank a sustinut 53 de proiecte, cu finantare totala de peste un milion de euro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...